Cocktailworstjes met croissantdeeg lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Deze cocktailworstjes doen het altijd goed met een feestje. En je hebt ze nog zo gemaakt ook. Let op welk croissantdeeg je gebruikt, deze van Danerolles kan melk bevatten maar dat zetten ze op de verpakking om zich in te dekken. Kun je nou geen sporen van lactose verdragen dan kun je dit beter niet nemen omdat er sporen in kunnen zitten.

Tip: Heb je nou geen croissantdeeg in huis gebruik dan gewone bladerdeeg. De Jumbo en AH eigen merk zijn lactosevrij en die van Koopmans kunnen sporen van melk bevatten. Let op dat het geen roomboter bevat. Snij deze diagonaal door midden zodat je 4 vierkantjes krijg en volg de stappen hierboven. Ze moeten dan wel iets langer in de oven, denk aan 5-10 minuten.

*Fructosearm: Als je geen tarwe kan verdragen kun je die niet vervangen. En laat de kruidenketchup weg en voeg eventueel suikervrije tomaten ketchup toe.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd30 minuten

 1 Danerolles croissants party mini's (kan melk bevatten)
 1 blikje cocktailworstjes
 1 pakje bacon
 Hela kruidenketchup orginal
 1 ei
 eventueel witte/zwarte sesamzaadjes

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15 minuten).

2

Haal het croissantdeeg uit de rol en snij op de randjes door zodat je lange driehoekjes krijgt.

3

Rol de bacon om het worstje heen.

4

En bij de rest wat over blijft voeg je een beetje kruidenketchup aan toe.

5

En rol het stukje deeg dicht net zoals een croissantje.

6

Bekleed een bakplaat met bakpapier. En leg de cocktailworstjes met croissantdeeg hierop.

7

Klop een ei los in een schaaltje met een vork. En bestrijk de cocktailworstjes met het ei voor een mooie goudbruine buitenkant. En strooi er eventueel de sesamzaadjes overheen.

8

Zet ze voor ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer er Hela kruidenketchup bij en smullen maar.

9

Wil je ze niet gelijk serveren? Laat de cocktailworstjes in het croissantdeeg afkoelen en leg ze op een ovalen aluminum schaal en bewaar in de koelkast. Zodra je ze wilt serveren verwarm je de oven voor op 225 graden hete lucht. En warm ze in 5 minuten op. En klaar zijn je lekkere hapjes voor bij de borrel. Die doen het op ieder feestje goed!

10

Ingredienten

 1 Danerolles croissants party mini's (kan melk bevatten)
 1 blikje cocktailworstjes
 1 pakje bacon
 Hela kruidenketchup orginal
 1 ei
 eventueel witte/zwarte sesamzaadjes

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15 minuten).

2

Haal het croissantdeeg uit de rol en snij op de randjes door zodat je lange driehoekjes krijgt.

3

Rol de bacon om het worstje heen.

4

En bij de rest wat over blijft voeg je een beetje kruidenketchup aan toe.

5

En rol het stukje deeg dicht net zoals een croissantje.

6

Bekleed een bakplaat met bakpapier. En leg de cocktailworstjes met croissantdeeg hierop.

7

Klop een ei los in een schaaltje met een vork. En bestrijk de cocktailworstjes met het ei voor een mooie goudbruine buitenkant. En strooi er eventueel de sesamzaadjes overheen.

8

Zet ze voor ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer er Hela kruidenketchup bij en smullen maar.

9

Wil je ze niet gelijk serveren? Laat de cocktailworstjes in het croissantdeeg afkoelen en leg ze op een ovalen aluminum schaal en bewaar in de koelkast. Zodra je ze wilt serveren verwarm je de oven voor op 225 graden hete lucht. En warm ze in 5 minuten op. En klaar zijn je lekkere hapjes voor bij de borrel. Die doen het op ieder feestje goed!

10

Cocktailworstjes met croissantdeeg lactosevrij