Banketletter met gehakt lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Super lekker gekruide hartige banketletter gevuld met gehakt. Een heerlijk hapje voor bij de borrel maar heerlijk voor bij de lunch. En ik heb hem nu al twee keer gemaakt. De eerste keer had ik de letter S gevormd. En laatst had ik de beginletter C van mijn naam gebruikt. Super leuk, je kunt er ook gewoon een banketstaaf van maken. Net wat je leuk vind, hij wordt er niet minder lekker door.
*Fructosearm: Kun je ook geen tarwe verdragen? Maak dan de bladerdeeg zelf met speltbloem. Let op de kruiden en laat de teen knoflook weg.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd40 minuten

 halve rol vers bladerdeeg uit de koeling Tante Fanny/ Jumbo/ AH of 5 losse velletjes bladerdeeg (GEEN roomboter)
 300 g gehakt half om half
 1 teentje knoflook
 1 kleine theel sambal
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapeoder
 flinke snuf nootmuskaat
 2 beschuiten (of 16 gram paneermeel)
 1 ei

1

Verwarm de oven voor op 220 graden (oventijd 25- 30 minuten).

2

Haal de bladerdeeg 10 minuutjes van te voren uit de koelkast voordat je ermee aan de slag gaat en snij het in de lengte doormidden. Je kan ook 5 losse velletjes bladerdeeg gebruiken, laat die even ontdooien en plak ze dan met een klein beetje water aan elkaar met je vingers, en strooi wat bloem eronder zodat het bladerdeeg niet blijft plakken.

3

Doe het gehakt in een schaal, pers het teentje knoflook hierboven uit (of snij heel fijn) en voeg de sambal, zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat, zeef de beschuiten boven de schaal. Klop het ei los met een vork en voeg het halve ei toe en kneed even goed door met je handen.

4

Maak met je handen van het gehakt een lange rol, net zo lang als het bladerdeeg. En leg dat in het midden van de strook bladerdeeg.

5

Rol het bladerdeeg dicht en vouw de naad dicht met je handen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de banketletter met gehakt voorzichtig op (met de naad naar onder), en vorm de letter S. Je kunt er ook heel gemakkelijk andere letters van vormen. 

6

Gebruik de andere helft van het ei en smeer de letter in met het losgeklopte ei door middel van een kwastje. Vervolgens strooi je er wat oregano en chilipoeder overheen.

7

Bak de banketletter in 25-30 minuten gaar. Gegarandeerd succes met Sinterklaas en Kerst. Ik had de andere helft bladerdeeg gebruikt voor de banketletter met spijs.

banketletter

8

En snij in stukjes. Geniet ervan!

Ingredienten

 halve rol vers bladerdeeg uit de koeling Tante Fanny/ Jumbo/ AH of 5 losse velletjes bladerdeeg (GEEN roomboter)
 300 g gehakt half om half
 1 teentje knoflook
 1 kleine theel sambal
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapeoder
 flinke snuf nootmuskaat
 2 beschuiten (of 16 gram paneermeel)
 1 ei

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 220 graden (oventijd 25- 30 minuten).

2

Haal de bladerdeeg 10 minuutjes van te voren uit de koelkast voordat je ermee aan de slag gaat en snij het in de lengte doormidden. Je kan ook 5 losse velletjes bladerdeeg gebruiken, laat die even ontdooien en plak ze dan met een klein beetje water aan elkaar met je vingers, en strooi wat bloem eronder zodat het bladerdeeg niet blijft plakken.

3

Doe het gehakt in een schaal, pers het teentje knoflook hierboven uit (of snij heel fijn) en voeg de sambal, zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat, zeef de beschuiten boven de schaal. Klop het ei los met een vork en voeg het halve ei toe en kneed even goed door met je handen.

4

Maak met je handen van het gehakt een lange rol, net zo lang als het bladerdeeg. En leg dat in het midden van de strook bladerdeeg.

5

Rol het bladerdeeg dicht en vouw de naad dicht met je handen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de banketletter met gehakt voorzichtig op (met de naad naar onder), en vorm de letter S. Je kunt er ook heel gemakkelijk andere letters van vormen. 

6

Gebruik de andere helft van het ei en smeer de letter in met het losgeklopte ei door middel van een kwastje. Vervolgens strooi je er wat oregano en chilipoeder overheen.

7

Bak de banketletter in 25-30 minuten gaar. Gegarandeerd succes met Sinterklaas en Kerst. Ik had de andere helft bladerdeeg gebruikt voor de banketletter met spijs.

banketletter

8

En snij in stukjes. Geniet ervan!

Banketletter met gehakt lactosevrij