Gezonde Avocado ontbijttaart lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 10 stukken gezonde ontbijttaart.

Mijn schoonzusje had het kookboek van Rens Kroes 'The Party Edition' een tijdje geleden gekregen. En ik mocht hem ook even lenen om er wat lekkers uit te bakken, ik had er al weleens doorheen gebladerd en was al enthousiast. Ze laat per recept zien of het recept vegan, gluten- of lactosevrij is. Zo fijn.

De avocado-limoentaart leken mijn schoonzusje en ik wel heel erg lekker. Dus besloot ik deze eens te maken. Rens gebruikte dadels voor haar bodem, en daar houden mijn schoonzusje en ik allebei niet van. Dus besloot ik een andere bodem te maken. En daar is deze heerlijke bodem van pindakaas en kokos uitgekomen. Hij blijft wel een beetje korrelig maar dat vind ik juist wel lekker.

Ik heb een springvorm van 24cm gebruikt. En je hebt voor dit recept een keukenmachine nodig. Een moeilijk recept? Nee helemaal niet, hij stond bij mij al binnen een half uur in de diepvries. Daarna heb ik natuurlijk een paar stukjes aan mijn schoonzusje gegeven. En de rest heb ik in stukken gesneden en ingevroren. Dus zo kun je er een paar maanden later nog van snoepen.

Vanmorgen nog haalde ik een stukje uit omdat ik iets te vieren had. Ik ben 3 kg afgevallen in 3 weken met Weight Watchers! Ben best wel een beetje trots. Het kost me al wel gelijk wat punten deze morgen, want ook al is het een gezonde taart avocado is 11 punten. Dus dan reken ik maar de helft. Maar hij is wel erg voedzaam, straks nog een banaantje en dan om 10 uur een lekker bakje koffie met een rijstwafel.

*Fructosearm: Gebruik pindakaas zonder suiker, kijk voor jezelf of je de kokos verdragen kan. Vervang de honing door rijst-of speltstroop.

Voorbereidingstijd30 minutenKook tijd4 urenTotale tijd4 uren 30 minuten

 150 g havermout
 75 g speltmeel
 2 eetl pindakaas met nootjes
 3 eetl vloeibare kokosolie
 50 g kokosrasp
 scheutje kokoslie om in te vetten
 Voor de vulling:
 4 flinke avocado's
 ca. 5 limoenen
 120 g honing
 snufje zout
 kokossnippers voor garnering

1

Beleg een springvorm (24 cm) met een velletje bakpapier. En vet de randen in met een beetje kokosolie.

2

Doe de havermout, speltmeel, pindakaas, kokosolie en de geraspte kokos in de keukenmachine en maak het fijn. En druk het met een lepel op de bodem van de springvorm. Maak de keukenmachine schoon.

3

Ontpit de avocado's rasp de schil van de limoenen (circa 7 gram + extra voor garnering). En pers de limoenen uit tot je 100 ml sap hebt. Doe nu de avocado's, rasp en sap van limoen, honing en een snufje zout in een keukenmachine en mix tot een glad geheel.

4

Schenk de puree over de bodem uit. En strooi de kokossnippers en wat rasp van de limoenen erover heen.

5

Zet de avocado ontbijttaart in 2 uur in de diepvries. En daarna laat je hem voor het serveren 2 uur op temperatuur komen in de koelkast (na 1 uur kan je de taart alvast aansnijden).

Ingredienten

 150 g havermout
 75 g speltmeel
 2 eetl pindakaas met nootjes
 3 eetl vloeibare kokosolie
 50 g kokosrasp
 scheutje kokoslie om in te vetten
 Voor de vulling:
 4 flinke avocado's
 ca. 5 limoenen
 120 g honing
 snufje zout
 kokossnippers voor garnering

Stappen

1

Beleg een springvorm (24 cm) met een velletje bakpapier. En vet de randen in met een beetje kokosolie.

2

Doe de havermout, speltmeel, pindakaas, kokosolie en de geraspte kokos in de keukenmachine en maak het fijn. En druk het met een lepel op de bodem van de springvorm. Maak de keukenmachine schoon.

3

Ontpit de avocado's rasp de schil van de limoenen (circa 7 gram + extra voor garnering). En pers de limoenen uit tot je 100 ml sap hebt. Doe nu de avocado's, rasp en sap van limoen, honing en een snufje zout in een keukenmachine en mix tot een glad geheel.

4

Schenk de puree over de bodem uit. En strooi de kokossnippers en wat rasp van de limoenen erover heen.

5

Zet de avocado ontbijttaart in 2 uur in de diepvries. En daarna laat je hem voor het serveren 2 uur op temperatuur komen in de koelkast (na 1 uur kan je de taart alvast aansnijden).

Gezonde Avocado ontbijttaart lactosevrij