Oranje mini tompoucen lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 10 mini tompoucen.
Deze mini tompoucen heb ik speciaal voor Koningsdag oranje gemaakt. Is het nu helemaal geen Koningsdag en je wilt toch tompoucen eten? Gebruik dan een andere kleur suikerglazuur. Dit is zo'n leuk recept om te maken. Dus dat wordt toch eindelijk lactosevrije tompoucen eten. Volop genieten! Wil je geen kleine maar een grote variant? Snij ze niet doormidden. Dan krijg je 5 grote stuks.
*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij.

 5 velletjes bladerdeeg GEEN roomboter Jumbomerk/Ahmerk/Koopmans (kan melk bevatten)
 Voor de banketbakkersroom:
 300 ml lactosearme melk Campina/MinusL/ Arla lactofree of sojamelk
 3 eierdooiers
 60 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 30 g bloem
 Voor de suikerglazuur:
 50 g poedersuiker
 1 eetl water
 limonadesiroop/eetbare kleurstof

1

Maak eerst ruim 2 uur van te voren de banketbakkersroom (de link van dit recept staat onderaan) zodat deze goed afgekoeld is en dik geworden.

2

Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat 10 minuten ontdooien.

3

Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht (oventijd 12-15 min). 

4

Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de bladerdeeg in 4 vierkantjes. Leg ze op de bakplaat en prik er gaatjes in met een vork.

5

Klop een ei los en bestrijk de bladerdeeg vierkantjes hiermee. Bak ze ongeveer 12-15 minuten.

6

Ondertussen kun je de suikerglazuur maken (de link van het recept hiervan staat ook onderaan, maak de helft van het recept). Ik heb de kleuren rood en geel toegevoegd want dan krijg je de kleur oranje,

7

Haal de bladerdeeg uit de oven, en laat even afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn spuit je er met een spuitzak of schep je er gewoon een beetje banketbakkersroom met een lepel op de bladerdeeg en verdeel het over alle 10 de vierkantjes.

8

Leg er een bladerdeeg vierkantje bovenop. Besmeer deze met de suikerglazuur.  Het beste is voor het opdienen ze even in de koelkast te zetten dan zijn ze het lekkerst. Succes!!!


Lactosevrije banketbakkersroom
Lactosevrije suikerglazuur

Ingredienten

 5 velletjes bladerdeeg GEEN roomboter Jumbomerk/Ahmerk/Koopmans (kan melk bevatten)
 Voor de banketbakkersroom:
 300 ml lactosearme melk Campina/MinusL/ Arla lactofree of sojamelk
 3 eierdooiers
 60 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 30 g bloem
 Voor de suikerglazuur:
 50 g poedersuiker
 1 eetl water
 limonadesiroop/eetbare kleurstof

Stappen

1

Maak eerst ruim 2 uur van te voren de banketbakkersroom (de link van dit recept staat onderaan) zodat deze goed afgekoeld is en dik geworden.

2

Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat 10 minuten ontdooien.

3

Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht (oventijd 12-15 min). 

4

Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de bladerdeeg in 4 vierkantjes. Leg ze op de bakplaat en prik er gaatjes in met een vork.

5

Klop een ei los en bestrijk de bladerdeeg vierkantjes hiermee. Bak ze ongeveer 12-15 minuten.

6

Ondertussen kun je de suikerglazuur maken (de link van het recept hiervan staat ook onderaan, maak de helft van het recept). Ik heb de kleuren rood en geel toegevoegd want dan krijg je de kleur oranje,

7

Haal de bladerdeeg uit de oven, en laat even afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn spuit je er met een spuitzak of schep je er gewoon een beetje banketbakkersroom met een lepel op de bladerdeeg en verdeel het over alle 10 de vierkantjes.

8

Leg er een bladerdeeg vierkantje bovenop. Besmeer deze met de suikerglazuur.  Het beste is voor het opdienen ze even in de koelkast te zetten dan zijn ze het lekkerst. Succes!!!

Oranje mini tompoucen lactosevrij