Lactosevrij eetdagboek week 15 & 16

Maandag 08-04-19:
Ik had nog een zakje rucola in de koelkast liggen en die moest nodig op, dus besloot ik om weer de lekkere rucola stamppot te maken met een gepocheerd eitje. Smullen!

Dinsdag 09-04-19:
We aten vanavond nog de overgebleven stamppot van gister, en daarbij paneerde ik zelf 2 varkens schnitzels. Hier vind je het recept.

Woensdag 10-04-19 & Donderdag 11-04-19:
Deze tagliatelle met zalm en lactosearme of plantaardige roomkaas is zo lekker! Een recept van mijn vriendin, het was weer hoog tijd dat deze op tafel kwam. Mijn mannetje houd hier niet zo van, dus haalde ik voor hem pasta uit de diepvries. Binnenkort komt hij online.

Vrijdag 12-04-19:
Zelfgemaakte lactosevrije champignonsoep, zo lekker en zo simpel om zelf te maken. Helaas bevatten de pakjes champignonnensoep vaak lactose, dus daarom moet je echt zelf aan de slag. Maar dat is zeker geen straf, dat beloof ik je haha. En ik maakte er kaasbroodjes bij en een broodje met roomkaas van Minusl.

Zaterdag 13-04-19:
Dit is echt zo simpel, daar hou ik van! En ook nog eens heel erg lekker. De Italiaanse groenteschotel van Hak in een zak. Volledig lactosevrij (vegan) en zonder toegevoegde suikers. Ik heb er 300 gram gehakt bij gebakken, en fusilli bij gekookt. En geserveerd met rucola en Parrano Parmezaanse kaas geraspt (kijk voor jezelf of je deze verdragen kan).

Zondag 14-04-19:
Vandaag ben ik jarig!!! 31 jaar alweer, ik heb het vandaag niet gehouden. Maar mijn broertje en schoonzusje kwamen me wel even feliciteren! We aten deze heerlijke lactosevrije nacho gehaktschotel. Wij zijn alle 4 gek op nacho’s hihi.

Maandag 15-04-19:
Ik had nog wat pastasaus over van Zaterdag. Ik kookte er nog wat pasta bij en smullen maar! Een heerlijk makkelijk maaltje voor op de eerste dag van de week. Zo konden we ’s avonds nog mooi even naar de Prenatal.

Dinsdag 16-04-19:
Beemster Valery aardappels had ik gekregen van vrienden, hij werkt in de aardappels. Oh my, wat waren deze lekker. Zo krijg je ze ook weleens in een restaurant. Ik had de instructies op de verpakking gevolgd. Eerst 15 minuten koken en daarna 10 minuten bakken in olijfolie. Ik had er grof zeezout en wat rozemarijn overheen gestrooid. Daarbij bakte ik een ossenhaas van de Aldi (uit de diepvries) in wajang boter, en daarbij serveerde ik sla en mais.

Woensdag 17-04-19:
Patattekes!!! We hebben een nieuwe frietpan gekocht want de andere was gesneuveld. En deze moest natuurlijk even getest worden, en dat is geen straf. Daarbij at ik nog een hamburger (Jumbomerk) en een frikandel (Beckers). Jummie!

Donderdag 18-04-19:
Vanavond aten we ook nog de lekkere Valery aardappels met sla en gekookte kipfilet (die ik 15 minuten kookte, daarna heb ik ze met 2 vorken uit elkaar getrokken en wat gekruid met peper en zout) en zelfgemaakte satésaus. Ik ben alleen vergeten om een foto te maken.

Vrijdag 19-04-19:
Wat een heerlijk weer. Dat betekend dat we weer heerlijk buiten kunnen eten. Zo lekker! Ik maakte de Aspergesoep en ik bakte ciabatta’s (bijna allemaal lactosevrij) af en daarbij maakte ik de kip en satésaus van gister nog warm in de magnetron. En mijn vader had nog wat gerookte paling, man o man wat was dat smullen. Ik dacht dat ik dat niet lustte, maar wat is dat lekker zeg! En daarbij hoort natuurlijk een heerlijk speciaal biertje, I love this!

aspergesoep

Zaterdag 20-04-19:
Vanmiddag zijn we heerlijk wezen lunchen met mijn schoonouders bij de 3 Zussen in Meteren. Ze hebben ook een speciale allergenenkaart. Dus kon ik thuis mooi al kijken op hun website wat ik kon bestellen. Ik koos voor de Zalm op wit houthakkersbrood met sesampasta en citroen. En daarbij hoort natuurlijk een lekkere Rathler, om de dorst te lessen.

’s Avonds hadden we niet zoveel honger dus maakte ik de Nacho’s met kruiden en lactosevrije kaas (kijk voor jezelf welke je verdragen kan, bekijk dit bericht eens).

Zondag 21-04-19:
Pasen vandaag! Vrienden hadden ons uitgenodigd voor de eerste Bbq van het jaar. Ze hadden zo goed voor me gezorgd, zo fijn en lief! Nergens last van gehad.

Ik denk dat wij niet de enige zijn die dat dit lange weekend ook gaan doen haha. Gister rook het buiten ook al overal naar bbq. Ik had gezegd dat ik voor het toetje zou zorgen. Zo kon ik lekker mee eten met de rest. Ik maakte de Eton mess met Paasschuimpjes en daar bovenop een lactosevrij Paaseitje.