Kerstkoekjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 16 koekjes.
Het is alweer bijna Kerst! En daar horen natuurlijke lekkere zelfgebakken Kerstkoekjes bij. Laat ik nu een simpel en erg lekker recept voor jou hebben. Het recept voor oma's koekjes heb ik al een tijd geleden gedeeld. Maar doordat ik problemen met de oude website heb gehad moest ik alles weer terug plaatsen. En dat betekend ook dat ik gelijk nieuwe foto's wilde nemen. Want sommige foto's konden echt niet meer. En ik wilde de koekjes en suikerglazuur maken, en heb ik het mooi tegelijk gedaan. En zo zijn deze super vrolijke kerskoekjes ontstaan.
*Fructosearm: Als je ook gevoelig bent voor tarwe gebruik dan speltbloem en voeg 1 theelepel bakpoeder toe. Vervang de suiker door dextrose (druivensuiker Zonnatura) of gedroogde glucosestroop (fructoosje.nl). Vervang de poedersuiker door dextrose (druivensuiker Zonnatura), laat de spikkels weg.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd45 minutenTotale tijd1 uur

 250 g zelfrijzend bakmeel
 250 g wajang/ plantenmargarine AH
 200 g suiker
 1 theel zout

1

Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht (oventijd 15 minuten).

2

Maak het recept van oma's koekjes (staat hier onderaan). En bak de koekjes af in 3 etappes af in de voorverwarmde oven.

oma's

3

Maak ondertussen het recept voor de suikerglazuur en verdrievoudigd de ingrediรซnten. En voeg een scheutje rode eetbare kleurstof toe.

4

Laat de koekjes even afkoelen.

5

Smeer de koekjes in met de suikerglazuur. En bestrooi met de kerst spikkels (ik had ze gekocht bij Xenos).

6

Laat ze buiten de koelkast in een paar uur afkoelen en zo zul je zien dat de suikerglazuur ook hard wordt. En dan smullen maar!

Ingredienten

 250 g zelfrijzend bakmeel
 250 g wajang/ plantenmargarine AH
 200 g suiker
 1 theel zout

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht (oventijd 15 minuten).

2

Maak het recept van oma's koekjes (staat hier onderaan). En bak de koekjes af in 3 etappes af in de voorverwarmde oven.

oma's

3

Maak ondertussen het recept voor de suikerglazuur en verdrievoudigd de ingrediรซnten. En voeg een scheutje rode eetbare kleurstof toe.

4

Laat de koekjes even afkoelen.

5

Smeer de koekjes in met de suikerglazuur. En bestrooi met de kerst spikkels (ik had ze gekocht bij Xenos).

6

Laat ze buiten de koelkast in een paar uur afkoelen en zo zul je zien dat de suikerglazuur ook hard wordt. En dan smullen maar!

Kerstkoekjes lactosevrij