Eetdagboek week 6 2021 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week nog zelfgemaakte erwtensoep, lactosevrije magere yoghurt met pure hagelslag (kan sporen van melk bevatten). Gepofte aardappel met haver spread en een heerlijke tropische pasta.

Maandag 01-02-2021:
Ik had gister een grote pan met lactosevrije erwtensoep gemaakt. Ik at er 2 sneetjes zelfgebakken speltbrood uit de brooodbakmachine bij. En als toetje genoot van ik een schaaltje magere lactosevrije yoghurt (Jumbo 0,01/100g) en pure hagelslag (kan sporen van melk bevatten).Dinsdag 02-02-2021:
Vanavond aten we na 2 dagen gezonde erwtensoep een makkelijke lactose-en glutenvrije pizza uit de oven. Ik heb er een review over geschreven. Hier lees je dat je absoluut niet hoeft te twijfelen dat deze pizza’s lactosevrij zijn en welke variant ik het lekkerst vind.

ristorante


Woensdag 03-02-21:
Ik moet eerlijk bekennen, ik kook niet vaak meer met pakjes en zakjes. Omdat ik het gewoonweg makkelijk vind om zonder te koken. En omdat er vaak suiker aan de kant en klare zakjes toegevoegd is is het zelf maken ook gezonder. Maar ik bestel altijd producten voor de bestelkosten bij de Jumbo of Ah. En nu kon ik uit deze roerbaknoedels met ketjap en knoflook van Maggi kiezen, dus ik heb verschillende soorten gekocht. Ik heb niet hele zakje met kruiden toegevoegd. En ik maakte er satésaus en een gebakken eitje bij. En ik serveerde er cava kroepoek bij. Het was heerlijk!


Donderdag 04-02-21:
Vanavond pofte ik weer eens aardappels in de magnetron. Ik vulde hem met de haver spread van Albert Heijn. Daarbij maakte ik de heerlijke ouderwetse gehaktballetjes. En ik wokte wat spinazie met pijnboompitten en pompoenpitten. Lekker maaltje vonden ze hier.
eetdagboek


Vrijdag 05-02-21:
Pizza carpaccio. Deze keer heb ik wel gesmokkeld met het deeg. Ik heb het speltdeeg van Tante Fanny (kan melk bevatten) gekocht. En ik plaats van sla (deze had Jumbo niet geleverd) heb ik rode en gele paprika mee gebakken op de pizza. En hij was ook heerlijk zo!


Zaterdag 06-02-21:
Vanavond waren er vrienden op visite. We hebben genoten van hapjes en drankjes. Ik maakte ook nog lekker de gevulde eitjes en carpacciowraps. Daarna zijn we een lekker frietjes wezen halen bij onze cafetaria in het dorp.


Zondag 07-01-21:
En jawel hoor vanmorgen toen we wakker werden en naar buiten keken lag er een groot pak sneeuw en het bleef ook maar sneeuwen. Natuurlijk hebben wij er ook volop van genoten. We hadden zo’n tref gekregen. Ik maakte deze heerlijke Tropische pasta met ananas met de kruiden van Green Gypsy. Zo lekker met een lekker warm glühender rosé wijntje erbij (Aldi).eetdagboek