Havermout Lion repen lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 10 repen.

Wij mogen helaas geen Lions, soms heb ik er weleens reuze trek in. Als je iemand ziet smullen. Herken je dat?

Nu zag ik iedere keer heerlijke repen bij Ursie voorbij komen en ik was er erg benieuwd naar. De link van het originele recept staat onderaan dit recept. Deze repen zitten ook niet bomvol met suikers en ze gebruikt pure chocola. Ze heeft nog meer varianten op haar site staan, dus neem eens een kijkje zou ik zeggen.

Ik ben ermee aan de slag gegaan en ik ga ze zeker vaker maken. Ik heb andere noten gebruikt en honing, voor de rest is het exact hetzelfde recept. Mmm, ze zijn zo ontzettend lekker! Ik had alleen dadels ontpit gebruikt, en ook de 100 gram aangehouden. De volgende keer mag ik er dan wel een paar extra bij doen want ze plakten niet zo mooi aan elkaar, maar voor de smaak maakt dat natuurlijk helemaal niks uit.

Ik dacht huh? Lees ik dat nou goed? Uit de diepvries kun je ze eten? Maar inderdaad, zo ideaal. Als ik dan 's morgens een heerlijk bakje koffie neem met lactosevrije melk dan kan ik echt genieten van wat lekkers erbij. En ik verheug me nu ook al dagen elke keer op deze heerlijke repen! Echt even een geniet momentje.

*Fructosearm: Dit recept is niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd1 uurTotale tijd1 uur 10 minuten

 80 g havermout
 100 g dadels (ongeveer 12 met pit)
 100 g pecannoten
 50 g gepofte rijst of verkruimelde rijstwafels
 3 flinke eetlepels 100% pindakaas met stukjes pinda
 60 g pure chocola Jumbo, Verkade (kan sporen van melk bevatten)
 2 flinke eetlepels honing
 mespuntje zout

1

Ontdoe de dadels van de pit en hak ze fijn in de keukenmachine.

2

Mix de pecannoten heel kort mee zodat ze best grof blijven.

3

Neem een pan en smelt hierin de pindakaas, honing, chocolade en zout en voeg als het gesmolten is de dadels en pecannoten toe.

4

Zet het vuur uit en voeg de havermout en gepofte rijst toe.

5

En meng goed door elkaar.

6

Doe in een schaal (20 bij 30cm of vierkant) met bakpapier, druk met een lepel aan en zet minimaal een uur in de vriezer.

7

Snijd er repen van en eet ze uit de vriezer. Uit de koelkast kan ook, maar dan hebben ze iets minder bite.

8

Mmm, deze gaan we zeker maken!!


Havermout Lion repen - Ursie.nl

Ingredienten

 80 g havermout
 100 g dadels (ongeveer 12 met pit)
 100 g pecannoten
 50 g gepofte rijst of verkruimelde rijstwafels
 3 flinke eetlepels 100% pindakaas met stukjes pinda
 60 g pure chocola Jumbo, Verkade (kan sporen van melk bevatten)
 2 flinke eetlepels honing
 mespuntje zout

Stappen

1

Ontdoe de dadels van de pit en hak ze fijn in de keukenmachine.

2

Mix de pecannoten heel kort mee zodat ze best grof blijven.

3

Neem een pan en smelt hierin de pindakaas, honing, chocolade en zout en voeg als het gesmolten is de dadels en pecannoten toe.

4

Zet het vuur uit en voeg de havermout en gepofte rijst toe.

5

En meng goed door elkaar.

6

Doe in een schaal (20 bij 30cm of vierkant) met bakpapier, druk met een lepel aan en zet minimaal een uur in de vriezer.

7

Snijd er repen van en eet ze uit de vriezer. Uit de koelkast kan ook, maar dan hebben ze iets minder bite.

8

Mmm, deze gaan we zeker maken!!

Havermout Lion repen lactosevrij