Bruschetta met tomaten lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.

Wie is er nu niet dol op een heerlijk knapperig stokbroodje met een laagje verse tomaatjes. Deze hebben wij echt al heel vaak gegeten. Maar ik vergeet er telkens weer een mooie foto van te schieten. En tja, dan kan ik hem helaas weer niet posten. Het is een super simpel voor- of bijgerecht. De meeste afbak stokbroden zijn lactosevrij.

Geen zin om je kaas te raspen? Gebruik dan kant en klare geraspte kaas van Kees. Verkrijgbaar bij de Albert Hein. Of geheel melkvrije kaas van Wilmersburger of Violife.

Fructosearm: Kijk voor jezelf of je gewone afbakstokbrood en de tomaten verdragen kan.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 2 kleine afbakstokbroodjes (kijk altijd op verpakking)
 3 tomaten
 1 eetl olijfolie
 1 theel Provençaalse kruiden
 handje gedroogde/verse bieslook
 snufje zout
 snufje peper

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 10-12 minuten). Leg de stokbroden op een bakplaat op een bakpapiertje en bak 10 minuten (volg de instructies op de verpakking).

2

Laat het brood afkoelen. Snij het in stukjes. Gebruik je bakplaat weer en leg hier de plakjes stokbrood op.

3

Doe de olijfolie in een schaaltje en doe hier de Provençaalse kruiden bij. Roer even door.

4

Bestrijk de broodjes met de kruidenolie met een kwastje en rooster ze in ongeveer 10 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden hete lucht.

5

Snij de tomaten in kleine stukjes, voeg de bieslook en het snufje peper en zout toe.

6

Zodra de broodjes klaar zijn, kun je het tomatenmengsel erop scheppen.

bruschetta

7

Je kunt er eventueel nog wat lactosevrije geraspte kaas bovenop strooien.

8

Heerlijk als voorgerecht maar wat je dacht voor bij de borrel is het ook heel erg lekker.

Ingredienten

 2 kleine afbakstokbroodjes (kijk altijd op verpakking)
 3 tomaten
 1 eetl olijfolie
 1 theel Provençaalse kruiden
 handje gedroogde/verse bieslook
 snufje zout
 snufje peper

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 10-12 minuten). Leg de stokbroden op een bakplaat op een bakpapiertje en bak 10 minuten (volg de instructies op de verpakking).

2

Laat het brood afkoelen. Snij het in stukjes. Gebruik je bakplaat weer en leg hier de plakjes stokbrood op.

3

Doe de olijfolie in een schaaltje en doe hier de Provençaalse kruiden bij. Roer even door.

4

Bestrijk de broodjes met de kruidenolie met een kwastje en rooster ze in ongeveer 10 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden hete lucht.

5

Snij de tomaten in kleine stukjes, voeg de bieslook en het snufje peper en zout toe.

6

Zodra de broodjes klaar zijn, kun je het tomatenmengsel erop scheppen.

bruschetta

7

Je kunt er eventueel nog wat lactosevrije geraspte kaas bovenop strooien.

8

Heerlijk als voorgerecht maar wat je dacht voor bij de borrel is het ook heel erg lekker.

Bruschetta met tomaten lactosevrij