Spinazie stamppot lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.
Deze spinazie stamppot kun je heel het jaar door eten. Al is het nu zomer of winter. Dat is vind ik zo leuk aan deze stamppot. Serveer er een heerlijk gekookt ei bij en genieten maar. Wij aten een paar jaar geleden alleen spinazie uit een potje. Tegenwoordig eten we ook de lekkere groente uit de diepvries van Iglo met de zachte smaak van Alpro (geheel lactose- en glutenvrij). En de verse spinazie staat hier ook steeds vaker op tafel, ik heb het laatst verwerkt in een pizza en nu is deze heerlijke stamppot ontstaan.
*Fructosearm:

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd30 minuten

 1 kg aardappels
 snufje zout
 4 eieren
 scheutje olie
 100 g spekjes
 2 steeltjes lente-ui
 200300 g spinazie
 250 ml lactosearme melk MinusL/Campina/Arla lactofree of plantaardige melk
 1 eetl mayonaise of fritessaus
 snufje zout
 snufje peper

1

Schil de aardappels, en doe ze in ruim water in een kookpan. Voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook. En laat ruim 20 minuten koken.

2

Kook ondertussen de eieren hard.

3

Doe de olie in de koekenpan en laat warm worden. Bak nu de spekjes.

4

Snij de lente ui fijn en bak deze ook een paar minuten mee.

5

Voeg vervolgens de spinazie toe en bak net zolang totdat deze geheel geslonken is en zet je hittebron uit.

6

Giet de aardappels af en laat even uitlekken in een zeef.

7

Maak de melk warm in een kookpan.

8

Doe de aardappels terug in de pan en voeg de melk en deΒ fritessaus of mayonaise toe.

9

En stamp even goed door met de stamper. Voeg als laatste de spekjes, spinazie en de lente ui toe. En breng het op smaak met zout en peper. En stamp alles nog goed even door elkaar.

10

Laat de eieren even schrikken onder de koude kraan en pel ze af. Snij ze in schijfjes en serveer erbij. En klaar is je heerlijke spinazie stamppot.

Ingredienten

 1 kg aardappels
 snufje zout
 4 eieren
 scheutje olie
 100 g spekjes
 2 steeltjes lente-ui
 200300 g spinazie
 250 ml lactosearme melk MinusL/Campina/Arla lactofree of plantaardige melk
 1 eetl mayonaise of fritessaus
 snufje zout
 snufje peper

Stappen

1

Schil de aardappels, en doe ze in ruim water in een kookpan. Voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook. En laat ruim 20 minuten koken.

2

Kook ondertussen de eieren hard.

3

Doe de olie in de koekenpan en laat warm worden. Bak nu de spekjes.

4

Snij de lente ui fijn en bak deze ook een paar minuten mee.

5

Voeg vervolgens de spinazie toe en bak net zolang totdat deze geheel geslonken is en zet je hittebron uit.

6

Giet de aardappels af en laat even uitlekken in een zeef.

7

Maak de melk warm in een kookpan.

8

Doe de aardappels terug in de pan en voeg de melk en deΒ fritessaus of mayonaise toe.

9

En stamp even goed door met de stamper. Voeg als laatste de spekjes, spinazie en de lente ui toe. En breng het op smaak met zout en peper. En stamp alles nog goed even door elkaar.

10

Laat de eieren even schrikken onder de koude kraan en pel ze af. Snij ze in schijfjes en serveer erbij. En klaar is je heerlijke spinazie stamppot.

Spinazie stamppot lactosevrij