Dit recept is voor 10 personen.
Wij hadden nog heel veel appels liggen in ons schuurtje dus het werd hoog tijd dat ik er weer een appeltaart mee ging bakken. Mijn mannetje kwam met het idee om eens een appelkruimeltaart te maken. Dus zo gezegd zo gedaan. Het is een erg grote taart geworden, maar hij is hier schoon op gegaan. En hij was zo lekker! Gebruik een springvorm van 24cm.
*Fructosarm: Helaas bevatten appels veel fructose, dus deze taart is niet fructosevrij.
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en spuit de randen in met bakspray of smeer in met olijfolie.
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en snij in stukjes.
Doe de bloem, boter, basterdsuiker, ei en het snufje zout in een kom. En kneed alles met de hand tot een mooi deeg.
Duw met je vingers het stuk deeg op de bodem. En duw het deeg ook tegen de zijkant van de springvorm.
Snij de appels in kleine stukjes en doe die vervolgens in een schaal. En giet er wat citroensap overheen zodat ze niet erg bruin worden. Voeg nu de suiker, vanillesuiker en kaneel toe. En roer alles goed door elkaar.
Pel de walnoten of gebruik kant en klaar gepelde walnoten en roer door de appels. En verdeel de appels met de walnoten nu over de bodem.
Maak nu de kruimels voor bovenop. Snij de koude boter in stukjes. Voeg de suiker, bloem en het snufje zout toe en wrijf het tussen je vingers tot mooie fijne kruimels.
Verdeel deze over de appels. En strooi daar overheen nog wat amandelen en walnoten.
Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht (oventijd 55 minuten).
Zet de appeltaart voor ongeveer 55 minuten in de oven en bak mooi goudbruin.
Laat afkoelen, en snij in stukken en serveer eventueel met een flinke toef lactosearme slagroom van MinusL of met de plantaardige slagroom van Alpro.
Ingredienten
Stappen
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en spuit de randen in met bakspray of smeer in met olijfolie.
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en snij in stukjes.
Doe de bloem, boter, basterdsuiker, ei en het snufje zout in een kom. En kneed alles met de hand tot een mooi deeg.
Duw met je vingers het stuk deeg op de bodem. En duw het deeg ook tegen de zijkant van de springvorm.
Snij de appels in kleine stukjes en doe die vervolgens in een schaal. En giet er wat citroensap overheen zodat ze niet erg bruin worden. Voeg nu de suiker, vanillesuiker en kaneel toe. En roer alles goed door elkaar.
Pel de walnoten of gebruik kant en klaar gepelde walnoten en roer door de appels. En verdeel de appels met de walnoten nu over de bodem.
Maak nu de kruimels voor bovenop. Snij de koude boter in stukjes. Voeg de suiker, bloem en het snufje zout toe en wrijf het tussen je vingers tot mooie fijne kruimels.
Verdeel deze over de appels. En strooi daar overheen nog wat amandelen en walnoten.
Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht (oventijd 55 minuten).
Zet de appeltaart voor ongeveer 55 minuten in de oven en bak mooi goudbruin.
Laat afkoelen, en snij in stukken en serveer eventueel met een flinke toef lactosearme slagroom van MinusL of met de plantaardige slagroom van Alpro.