Rauw gebakken aardappels lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt het heel makkelijk aanpassen want gebruik dan gewoon meer aardappels.
Hier zijn wij allemaal helemaal dol op deze rauwe gebakken aardappels. Mijn moeder bakte deze vroeg ook weleens maar dan maakte ze er aardappelschijfjes van. En dan duurde het heel lang totdat ze een keer gaar werden en ze gingen allemaal kapot. Onlangs heb ik het eens geprobeerd om ze in blokjes te snijden en dan rauw te bakken en dat beviel veel beter. En ze staan binnen 20 minuten op tafel als je het gas goed hoog zet. Blijf er wel bij. Het geeft zo'n heerlijke smaak. Hier staan ze regelmatig op tafel. En schep er dan een heerlijke klodder friteslijn of mayonaise erbij en genieten maar. Serveer er een lekker stukje vlees of vis bij. En wat groente die je zelf lekker vind.
*Fructosearm: Kijk voor jezelf hoeveel paprikapoeder je verdragen kan.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 400 g aardappels
 zout of grof zeezout
 eventueel naar smaak paprikapoeder
 olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie

1

Pak de hoeveelheid aardappels die je nodig hebt. Schil ze en snij deze dan in kleine blokjes. Of was ze goed af en laat de schil er omheen.

2

Doe de olie in een hapjespan. Bak de aardappelblokjes ongeveer 10 minuten totdat ze een beetje verkleuren. En bak ze dan nog ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan om te garen.

3

Roer ondertussen goed door.

4

En als laatste strooi je er de zout (grof zeezout is ook lekker) en eventueel de paprikapoeder overheen naar eigen smaak. Nu heb je in een handomdraai heerlijke aardappeltjes op tafel staan.

Ingredienten

 400 g aardappels
 zout of grof zeezout
 eventueel naar smaak paprikapoeder
 olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie

Stappen

1

Pak de hoeveelheid aardappels die je nodig hebt. Schil ze en snij deze dan in kleine blokjes. Of was ze goed af en laat de schil er omheen.

2

Doe de olie in een hapjespan. Bak de aardappelblokjes ongeveer 10 minuten totdat ze een beetje verkleuren. En bak ze dan nog ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan om te garen.

3

Roer ondertussen goed door.

4

En als laatste strooi je er de zout (grof zeezout is ook lekker) en eventueel de paprikapoeder overheen naar eigen smaak. Nu heb je in een handomdraai heerlijke aardappeltjes op tafel staan.

Rauw gebakken aardappels lactosevrij