Gezond bananenbrood met kokos lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 10 plakken bananenbrood.

Ik heb al eerder een bananenbrood gemaakt, maar deze vind ik eigenlijk nog lekkerder. Op het moment ben ik helemaal gek van kurkuma. Je kunt natuurlijk ook de kurkuma en de kaneel weglaten en een theelepel koekkruiden toevoegen. Het is maar net wat je lekker vindt. Maar vergeet de kokos niet, want die geeft er een heerlijke smaak aan vind ik.

Natuurlijk eet je dit niet in één keer op. Snij het in plakjes en vries het per 2 plakjes in. Zo heb je heel de week nog wat lekkers om naar uit te kijken. Fijn toch? Je kunt het bij je ontbijt eten, maar ik vind het zelf ook heerlijk bij een bakje koffie of thee. Ik neem het echt als een tussendoortje. Maar hou jij van een voedzaam ontbijtje met een flinke klodder lactosevrij biologische Skyr (Arla) of Griekse yoghurt van Minusl dat is natuurlijk ook geen straf.

*Fructosearm: Kijk voor jezelf of je speltbloem en speltmeel verdragen kan. Let op met de hoeveelheid kruiden en de amandelen.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd1 uurTotale tijd1 uur 10 minuten

 4 rijpe bananen (1 voor de bovenkant)
 1 theel bakpoeder
 3 eieren
 75 g speltbloem
 75 g speltmeel
 halve theel kurkuma
 halve theel kaneel
 3 eetl geraspte kokos
 handje ongebrande amandelen + extra voor bovenop
 olijfolie/ zonnebloemolie/ kokosolie om in te vetten

1

Verwarm je oven voor op 180 graden hetelucht (oventijd 55-60 minuten).

2

Doe de 3 rijpe bananen, bakpoeder, eieren, geraspte kokos, speltbloem, speltmeel, amandelen, kurkuma en kaneel in de keukenmachine en maak er een egaal deeg van.

3

Stukjes amandelen mag eventueel nog zien zitten.

4

Vet een cakevorm in met een beetje olie met behulp van een kwastje.

5

Schep het beslag erin met een spatel.

6

Snij de laatste de banaan door midden en leg er bovenop. Samen met wat amandelen

7

Bak het lactosevrije bananenbrood in ongeveer 55-60 minuten gaar.

8

Laat afkoelen. En snij het dan eventueel in plakken en vries ze in.

9

Ingredienten

 4 rijpe bananen (1 voor de bovenkant)
 1 theel bakpoeder
 3 eieren
 75 g speltbloem
 75 g speltmeel
 halve theel kurkuma
 halve theel kaneel
 3 eetl geraspte kokos
 handje ongebrande amandelen + extra voor bovenop
 olijfolie/ zonnebloemolie/ kokosolie om in te vetten

Stappen

1

Verwarm je oven voor op 180 graden hetelucht (oventijd 55-60 minuten).

2

Doe de 3 rijpe bananen, bakpoeder, eieren, geraspte kokos, speltbloem, speltmeel, amandelen, kurkuma en kaneel in de keukenmachine en maak er een egaal deeg van.

3

Stukjes amandelen mag eventueel nog zien zitten.

4

Vet een cakevorm in met een beetje olie met behulp van een kwastje.

5

Schep het beslag erin met een spatel.

6

Snij de laatste de banaan door midden en leg er bovenop. Samen met wat amandelen

7

Bak het lactosevrije bananenbrood in ongeveer 55-60 minuten gaar.

8

Laat afkoelen. En snij het dan eventueel in plakken en vries ze in.

9

Gezond bananenbrood met kokos lactosevrij