Slastamppot lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.
Ik krijg altijd heel veel complimenten over deze sla stamppot. In mijn familie wordt hij menigmaal gemaakt. Zo leuk om te horen. Het is ook helemaal niet moeilijk, en het smaakt toch net wat anders wanneer je de gekookte aardappels en de sla apart serveert. De pijnboompitten, spekjes, de eieren en de kruiden geven er net dat extra lekkere smaakje aan. Wij eten er altijd 2 dagen van. Dan warm ik het de volgende dag gewoon weer in op in de pan op zacht vuur. Binnen 10 minuten kun je dan aan tafel. Zelf zijn wij echte vlees liefhebbers, dus een speklapje of een gehaktballetje erbij is een lekker extraatje. Ik gebruik meestal ijsbergsla of gewone sla. Bij de ijsbergsla moet je de harde stukjes in het midden wel weg snijden.
*Fructosearm: Let op met de kruiden.

Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd40 minuten

 1 kg aardappels
 snufje zout
 1 kleine krop sla
 4 eieren
 100 g spekjes
 flink handje pijnboompitten
 scheutje lactosevrije kookroom alpro (rice/soja)/ Dream (rice/almond)/ Bluea band finesse lactosevrij
 snufje zout
 snufje peper
 snufje paprikapoeder
 snufje chilipoeder
 1 eetl Italiaanse kruiden
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie

1

Schil de aardappels en snij in stukken. Doe de aardappels in de pan met een flinke hoeveelheid water en een snufje zout. En breng dit aan de kook en laat het vervolgens 20 minuten koken.

2

Snij ondertussen de sla in reepjes.

3

Kook de eieren hard en snij in stukjes.

4

En bak de spekjes gaar in een beetje olijfolie en voeg de pijnboompitten toe en bak deze kort mee.

5

Giet de aardappels af. Doe terug in de pan, voeg de lactosevrije kookroom toe en stamp alles goed door met de stamper.

6

Vervolgens voeg je de spekjes, pijnboompitten en kruiden toe aan de aardappels en stamp je alles goed door elkaar. Serveer er eventueel gehaktballen of speklappen bij de sla stamppot.

Ingredienten

 1 kg aardappels
 snufje zout
 1 kleine krop sla
 4 eieren
 100 g spekjes
 flink handje pijnboompitten
 scheutje lactosevrije kookroom alpro (rice/soja)/ Dream (rice/almond)/ Bluea band finesse lactosevrij
 snufje zout
 snufje peper
 snufje paprikapoeder
 snufje chilipoeder
 1 eetl Italiaanse kruiden
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie

Stappen

1

Schil de aardappels en snij in stukken. Doe de aardappels in de pan met een flinke hoeveelheid water en een snufje zout. En breng dit aan de kook en laat het vervolgens 20 minuten koken.

2

Snij ondertussen de sla in reepjes.

3

Kook de eieren hard en snij in stukjes.

4

En bak de spekjes gaar in een beetje olijfolie en voeg de pijnboompitten toe en bak deze kort mee.

5

Giet de aardappels af. Doe terug in de pan, voeg de lactosevrije kookroom toe en stamp alles goed door met de stamper.

6

Vervolgens voeg je de spekjes, pijnboompitten en kruiden toe aan de aardappels en stamp je alles goed door elkaar. Serveer er eventueel gehaktballen of speklappen bij de sla stamppot.

Slastamppot lactosevrij