Eetdagboek week 1

Dinsdag 01-01-19:
Het eerste eetdagboek van het nieuwe jaar! De beste wensen allemaal, hopelijk hebben jullie een gezellige jaarwisseling gehad. Voor mij was het dit jaar iets anders omdat ik al 8 maanden zwanger ben. Ik had niet veel zin meer om om 1uur nog het dorp in te gaan, dus heb een lekker zwijmel filmpje (Me before you) op gezet. Vandaag zijn we bij de familie langs geweest, voor het eerst in jaren had ik geen kater haha. En zijn we op de terugweg even langs de grote ‘M’ gereden. Mmm, altijd goed nietwaar? Benieuwd wat je allemaal kan eten bij de Mc Donalds met een lactose-intolerantie? Bekijk deze blog eens.

Woensdag 02-01-19:
We hadden nog wat zoete aardappeltjes en krieltjes van het gourmetten over. Deze heb ik opgebakken in zonnebloemolie. En ik serveerde er blinde vinken (gebakken in wajang) en erwten en wortels bij.

Donderdag 03-01-19:
Vandaag ben ik verrast door 2 vriendinnen. We zijn bij Restaurant Pilkington’s in Den Bosch wezen high tea-en. Een super lieve verrassing. Met een lactose-intolerantie is dat nog wel te doen en kunnen ze het nog redelijk voor je aanpassen, maar helaas door mijn fructose-intolerantie kan ik er niet veel van eten. Want overal zit suiker in verwerkt. Ze hadden afgesproken dat ik door moest geven wat ik kon eten. Want mijn pilletjes slik ik nu liever niet nu ik zwanger ben. Ik heb ervan genoten! En zat ook lekker vol na 2 flinke borden van dit lekkers! En het belangrijkste, ik heb nergens last van gehad.

Vrijdag 04-01-19:
Vandaag had ik helemaal geen inspiratie, en ik moest toch even naar de stad. Dus ben ik even langs de Aldi gereden. De Aldi hier in Zaltbommel is helemaal vernieuwd, zo fijn om daar je boodschappen te doen. En ik heb daar een verrukkelijke varkensschnitzel gekocht (uit de koeling) en een zakje ijsbergsla. Ik heb een sausje van de Griekse lactosearme yoghurt van MinusL gemaakt met wat citroensap, Italiaanse kruiden, snufje zout en peper. Daarbij heb ik de aardappelschijfjes van Aviko gebakken in olijfolie en een lekker eitje erbij gekookt.

Zaterdag 05-01-19:
Vanavond hadden mijn man en ik een heerlijke eetdate saampjes ingepland. Ik had laatst toch die dinercadeaubon gewonnen omdat ik allerlei lekkers had gemaakt met de producten van Arla lactofree. Ik was bloginsider van Lekker eten met Linda. Zo leuk dat ik gewonnen had. We zijn bij Rancho Bravo in Den Bosch wezen eten, en dat is zeker voor herhaling vatbaar. Ik had een Mexicaanse tomatensoep besteld, ik geef altijd aan dat ik er geen room in wil (haha ze keken me heel verbaasd aan, room in tomatensoep??????). Een lekker stokbroodje erbij, die heb ik in de soep gedoopt omdat de kruidenboter helaas lactose bevat. En als hoofdgerecht had ik een heerlijke gegrilde zalmmoot besteld. Maar je hebt echt heel veel keus qua lactosevrij, en ze helpen je graag.

Zondag 06-01-19:
Een heerlijk Zondagje vandaag. Ik heb heel de dag aan de website gewerkt zodat ik aankomende week weer heel veel recepten online kan zetten. We smulden ’s middags tijdens de lunch van de lactosevrije poffertjes en aan het einde van de middag van deze nacho’s met kaas en kruiden uit de oven. Deze komt ook weer online. Onze lieveling snack! En ’s avonds maakte ik ouderwetse rijstepap met dessertrijst van Lassie en lactosearme melk van Campina (0.01/100g). En daar sneed ik een banaan doorheen en strooide er wat druivensuiker (Zonnatura) over. Mmm!

poffertjes