Romige tagliatelle met zalm lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept heb ik van mijn vriendin gekregen en is voor 4-6 personen.
Mijn vriendin is ook lactose-intolerant en ze zei dit recept moet je echt eens proberen. Alleen mijn man houdt niet zoveel van recepten met room. En van het weekend was ik alleen met het avondeten dus ik dacht nu kan ik dit recept met zalm en tagliatelle mooi eens maken. En het is zeker voor herhaling vatbaar. Mmm, het was heerlijk. Het is ook een heerlijke tip voor de Paasdagen. Je kunt het recept ook heel makkelijk halveren, dat heb ik ook gedaan.
Fructosearm: Gebruik glutenvrije tagliatelle als je ook gevoelig bent voor tarwe, laat de knoflook weg. Vervang de rode ui door het groen van een lente ui. En pas op met teveel tomaatjes en champignons.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 500 g tagliatelle
 snufje zout
 1 rode ui (of 2 steeltjes lente-ui)
 250 g champignons
 1 teentje knoflook
 200 g Minusl/Arla lactofree/ Violife (plantaardige) roomkaas
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 2 eetl verse/ gedroogde bieslook
 gerookte zalm
 cherrytomaatjes
 pijnboompitten
 rucola
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie

1

Pak een kookpan en vul met water. Voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook. Voeg de tagliatelle toe en volg vervolgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snij ondertussen de rode ui en de champignons fijn

3

Doe een scheutje olie in de hapjespan en maak warm.

4

Voeg de rode ui (of lente-ui) en de champignons toe en bak deze 5 minuten. Pers de knoflook uit of snij ze heel fijn en voeg ook even toe.

5

Giet de tagliatelle af en vang een beetje (ongeveer 2 eetlepels) kookvocht op.

6

En voeg het kookvocht toe aan de groente samen met de roomkaas.

7

Blijf roeren totdat het een glad mengsel wordt. Zet je vuur zachter. Voeg de flinke snuf zout toe en de snuf peper.

8

Snij de bieslook fijn of gebruik gedroogde en voeg toe.

9

Snij de zalm in stukjes en voeg toe.

10

Roer even door. Voeg nu de tagliatelle toe. En roer alles weer even goed door totdat alles goed verdeeld is.

11

Snij de cherrytomaatjes door de helft. Doe de rucola samen met de pijnboompitten en de cherrytomaatjes in een schaal. En serveer bij de zalm met tagliatelle. Maar alleen een beetje sla is ook al lekker, net zoals ik heb gedaan. Eetsmakelijk!

Ingredienten

 500 g tagliatelle
 snufje zout
 1 rode ui (of 2 steeltjes lente-ui)
 250 g champignons
 1 teentje knoflook
 200 g Minusl/Arla lactofree/ Violife (plantaardige) roomkaas
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 2 eetl verse/ gedroogde bieslook
 gerookte zalm
 cherrytomaatjes
 pijnboompitten
 rucola
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie

Stappen

1

Pak een kookpan en vul met water. Voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook. Voeg de tagliatelle toe en volg vervolgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snij ondertussen de rode ui en de champignons fijn

3

Doe een scheutje olie in de hapjespan en maak warm.

4

Voeg de rode ui (of lente-ui) en de champignons toe en bak deze 5 minuten. Pers de knoflook uit of snij ze heel fijn en voeg ook even toe.

5

Giet de tagliatelle af en vang een beetje (ongeveer 2 eetlepels) kookvocht op.

6

En voeg het kookvocht toe aan de groente samen met de roomkaas.

7

Blijf roeren totdat het een glad mengsel wordt. Zet je vuur zachter. Voeg de flinke snuf zout toe en de snuf peper.

8

Snij de bieslook fijn of gebruik gedroogde en voeg toe.

9

Snij de zalm in stukjes en voeg toe.

10

Roer even door. Voeg nu de tagliatelle toe. En roer alles weer even goed door totdat alles goed verdeeld is.

11

Snij de cherrytomaatjes door de helft. Doe de rucola samen met de pijnboompitten en de cherrytomaatjes in een schaal. En serveer bij de zalm met tagliatelle. Maar alleen een beetje sla is ook al lekker, net zoals ik heb gedaan. Eetsmakelijk!

Romige tagliatelle met zalm lactosevrij