Lactosevrij eetdagboek week 43

Maandag 21-10-19:
Ouderwetse rundvlees, die ken je vast nog wel van vroeger. De meeste mensen gebruiken roomboter. Mijn moeder heeft hem heel de dag laten sudderen in wajang boter. Speciaal omdat ik hem dan ook mag. Heerlijk was hij weer. En daarbij kookte ik bloemkool (uit de diepvries) en ik kookte aardappels. Ik had nog wat koriander over deze heb ik over de aardappels verdeeld.

Dinsdag 22-10-19:
Gister hadden we nog gekookte aardappels over, deze heb ik in kleine stukjes gesneden. En gebakken in een flinke scheut olijfolie. Verrukkelijk. En daarbij aten we witlof met Zeeuw spek. Ik maakte ze ooit met ham en kaas. En toen heb ik het een keer met bacon gedaan, en nu kreeg ik de tip op instagram dat het met Zeeuws spek ook heel erg lekker was. En ik moest toch nog naar de Aldi dus heb ik dat gekocht, en inderdaad verrukkelijk.

Woensdag 23-10-19:
Oké deze foto zegt toch al genoeg? Sushi!!!! En dan in een salade. De sushisalade met korkante kip is echt verukkelijk. En als je van sushi houdt dan moet je dit zeker eens proberen. Super eenvoudig om te maken.

Donderdag 24-10-19 en Vrijdag 25-10-19:
Ik maakte weer een recept voor Green gypsy spices. Een heerlijke fusilli met it’s a wrap kruiden en ananas. Het was zo ontzettend lekker, het recept is voor 4 personen dus we konden er mooi 2 dagen van eten. Ideaal. Ik kookte de fusilli, ik maakte de saus van lente-ui, bleekselderij, wortel, blikje tomatenblokjes en de kruiden. En ik heb er een gebakken eitje en ananas bij geserveerd. Verrukkelijke combinatie.

Zaterdag 26-10-19:
Vanmiddag zijn we naar Kasteel ‘De Haar’ geweest. Daar hebben we kaartjes gekocht om alleen even te wandelen. Zo mooi is het daar, en een super mooi en groot kasteel ook. Het grootste kasteel van Nederland. Wij waren al weleens eerder binnen geweest dus alleen wandelen vonden we nu prima. We hebben er nog heerlijk wat gedronken en daarbij bestelde we gemengde nootjes, na een kwartier in de rij te hebben gestaan waren dan eindelijk aan de beurt haha. Daarna hebben we een frietje en een frikandel gehaald bij de cafetaria in ons dorp. Mmm, heerlijke Zaterdagmiddag.

Zondag 27-10-19:
Vanmiddag zijn we bij vrienden langs geweest en daarna hebben we weer een heerlijk stukje kalfs ribeye van de Meatlovers gebakken in een scheutje Becel vloeibare plantaardige boter. We bakte frietjes in de airfryer en daarbij aten we sla met een dressing van honing, arla yoghurt, mayonaise, mosterd en een snufje peper . Super simpel maar wel heel erg lekker.