Risotto met groene pesto lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2-3 personen.
Ben jij ook zo gek op risotto? Of heb jij het nog nooit gegeten? Dan moet je dit recept echt eens proberen. Eerder maakte ik ook al risotto, onderaan dit recept staat de link hiervan. Deze was met spekjes en sperziebonen. Want spekjes horen in een stamppot maar ook in de risotto vind ik. Ik maakte eens risotto zonder spekjes maar ik miste ze echt en dat hebben wij met stamppot net zo. Herken je dat? Gebruik lactosevrije groene pesto of gebruik mijn recept (ook hiervan staat de link onderaan dit recept).
*Fructosearm: Gebruik het groen van de prei. Kijk voor jezelf of je het bouillonblokje hebben kan, ik gebruik altijd die van Maggi. Maak de pesto zelf en laat de knoflook dan weg.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd30 minuten

 200 g risottorijst
 600 ml water
 1 rundvlees/kip bouillonblokje Jumbomerk/Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 1 prei
 50 g spekjes
 2 kipfilets
 25 g wajang/plantenmargarine AH/ plantaardige vloeibare boter
 50 g Parrano geraspt, Kees kaas geraspt, plantaardige kaas of zelf geraspte harde Hollandse kaas belgen tot oud (gebruik de kaas die je verdragen kan)
 1 flinke eetl groene pesto genovese bio Costa Ligure AH/ pesto bio Plus/ pesto bio Xenos/ pesto Terrasana Jumbo of zelfgemaakte
 snufje zout
 snufje peper
 scheutje olie

1

Doe de olie in een hapjespan en maak warm. Snij de prei fijn of maak fijn in de keukenmachine. Voeg de kip en de spekjes toe en bak deze gaar. En voeg de fijngesneden prei toe. Als ze klaar zijn schep je ze even op een bord.

2

Doe het klontje boter of giet de vloeibare boter in de hapjespan die je net gebruikt hebt.

3

Voeg de risottorijst toe en bak deze glazig. Roer alles even goed door elkaar.

4

Verkruimel het bouillonblokje in de hapjespan. En vul een maatbeker met 600 ml water toe en giet een scheutje in de hapjespan. Roer goed door, en laat een beetje pruttelen totdat het water helemaal is opgenomen. Giet weer een scheutje in de hapjespan en roer weer goed door en laat een beetje pruttelen totdat het water weer is opgenomen en ga zo door totdat het water op is. Als goed is je risotto nu gaar, laat nog een beetje pruttelen.

5

Voeg de prei, lactosevrije groene pesto spekjes en de Parmezaanse kaas (0.15 gram lactose op 100 gram, gebruik anders andere kaas als je deze niet hebben kan) toe samen met snufje zout en peper.

6

En roer alles nog even goed door elkaar. Je risotto is klaar om geserveerd te worden. Eetsmakelijk!

Risotto met spekjes en sperziebonen lactosevrij
Groene pesto lactosevrij

Ingredienten

 200 g risottorijst
 600 ml water
 1 rundvlees/kip bouillonblokje Jumbomerk/Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 1 prei
 50 g spekjes
 2 kipfilets
 25 g wajang/plantenmargarine AH/ plantaardige vloeibare boter
 50 g Parrano geraspt, Kees kaas geraspt, plantaardige kaas of zelf geraspte harde Hollandse kaas belgen tot oud (gebruik de kaas die je verdragen kan)
 1 flinke eetl groene pesto genovese bio Costa Ligure AH/ pesto bio Plus/ pesto bio Xenos/ pesto Terrasana Jumbo of zelfgemaakte
 snufje zout
 snufje peper
 scheutje olie

Stappen

1

Doe de olie in een hapjespan en maak warm. Snij de prei fijn of maak fijn in de keukenmachine. Voeg de kip en de spekjes toe en bak deze gaar. En voeg de fijngesneden prei toe. Als ze klaar zijn schep je ze even op een bord.

2

Doe het klontje boter of giet de vloeibare boter in de hapjespan die je net gebruikt hebt.

3

Voeg de risottorijst toe en bak deze glazig. Roer alles even goed door elkaar.

4

Verkruimel het bouillonblokje in de hapjespan. En vul een maatbeker met 600 ml water toe en giet een scheutje in de hapjespan. Roer goed door, en laat een beetje pruttelen totdat het water helemaal is opgenomen. Giet weer een scheutje in de hapjespan en roer weer goed door en laat een beetje pruttelen totdat het water weer is opgenomen en ga zo door totdat het water op is. Als goed is je risotto nu gaar, laat nog een beetje pruttelen.

5

Voeg de prei, lactosevrije groene pesto spekjes en de Parmezaanse kaas (0.15 gram lactose op 100 gram, gebruik anders andere kaas als je deze niet hebben kan) toe samen met snufje zout en peper.

6

En roer alles nog even goed door elkaar. Je risotto is klaar om geserveerd te worden. Eetsmakelijk!

Risotto met groene pesto lactosevrij