Lactosevrij eetdagboek week 12

Maandag 18-03-19 en Dinsdag 19-03-19:
Ik was vanavond alleen, mijn mannetje had bespreking van het werk. Dus ik besloot om een heerlijke lactosevrije risotto te maken want hier houdt van mijn man niet van. Dit is een nieuw recept en ik vond hem heerlijk. En ik wel. Dinsdag heb ik voor hem een pasta uit de vriezer gehaald.

Woensdag 20-03-19:
Ik houdt meestal wat spaghetti bolognese saus over en deze vries ik altijd in. Dus deze had ik uitgehaald. Ik heb hem nu warm gemaakt in een pannetje en daarbij kookte ik glutenvrije fusilli. Heerlijk was het, een gebakken eitje erbij en smullen maar.

Donderdag 21-03-19:
Vanavond stonden hier de aardappelpartjes weer op tafel, binnenkort komt het recept hier weer van online. Zo lekker. En daarbij aten we een varkensschnitzel (Aldi koeling) en sla met een honing-mosterd dressing. Mosterd, honing (of rijststroop), scheutje olie en een snufje peper en zout. Even mengen en je hebt een heerlijke dressing. En daar hoort natuurlijk een gekookt eitje bij.

Vrijdag 22-03-19:
Ik probeerde weer een recept van Rebecca uit, en zo wat was dat lekker zeg. Dat komt hier zeker weten vaker op tafel. Binnenkort online. Krieltjes met courgette, tomaat, ei en kruiden. En zelf gemarineerde kippenpootjes.

Zaterdag 23-03-19:
Er waren nog een paar krieltjes over van gister en daarbij bakte ik een heerlijke varkenshaas (Aldi diepvries) in wajang boter met een snufje zout en peper. Jammie!!

Zondag 24-03-19:
De lasagne bolognese van Knorr wereldgerechten (kan sporen van melk bevatten) stond hier weer op tafel vanavond. Ik had nu een courgette, groene paprika en 3 steeltjes lente-ui fijngesneden in de keukenmachine. En ik voeg altijd 250 ml lactosearme melk van Campina en 250 ml water toe. Zo vinden wij de saus het lekkerst. En ik gebruik altijd Parrano geraspt maar niet iedereen kan dit verdragen. Je kunt ook Kees kaas geraspt (verkrijgbaar bij AH) of plantaardige kaas (Violife AH, Wilmersburger sommige Jumbo of online) of zelf kaas raspen (belegen tot oud). Wat Italiaanse kruiden erover en hup de oven in.