Ananas bananenijs lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.

Zin in ijs zonder toegevoegde suikers? Maak dan dit heerlijke ananas bananenijs eens. Dit recept kwam ik tegen bij Nomnombakerylactosefree op instagram. Een super leuk account om te volgen. Ik ben afgelopen Zaterdag met mijn achternichtje aan de slag gegaan want toevallig lag hier nog een rijpe ananas op de fruitschaal en er zaten nog 2 bananen in de diepvries. Vergeet dat niet te doen van te voren als je ermee aan de slag wilt gaan.

Doordat je rijp fruit gebruikt is het al zoet van zichzelf dus hoef je geen extra suikers toe te voegen. Wat ik dan weer niet laten kon, was de nieuwe soja slagroom uit een spuitbus van AH uit te testen. En deze is goed gekeurd hoor, wat lekker is deze zeg.

Het ijs was nog wel een klein beetje vloeibaar, ik kon er geen bolletje van scheppen. Maar je koelt er lekker even van af hoor. En dan serveer je het nog in de ananas helften die je hebt en je waant jezelf in een tropisch oord. Tenminste vorige week wel met al die hete temperaturen er nog eens bij haha.

*Fructoserarm: Kijk voor jezelf of je ananas en banaan kan verdragen en hoeveel. Bij mij ging het goed.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd1 uurTotale tijd1 uur 10 minuten

 2 bevroren bananen
 1 verse ananas
 1 takje munt

1

Pel de rijpe bananen en snij ze in plakjes. Bewaar de bananenplakjes in een zakje minimaal een dag in de diepvries.

2

Snij een ananas doormidden, haal het middelste gedeelte eruit want dat is bitter. En snij de rest in blokjes. Bewaar beide helften.

3

Meng de ananas samen met de bananen in de keukenmachine of blender tot een glad geheel.

4

Bewaar het ijs ongeveer een uur in de diepvries om iets uit te harden.

5

Serveer het ijs in de halve ananasschillen en garneer met munt.

Ingredienten

 2 bevroren bananen
 1 verse ananas
 1 takje munt

Stappen

1

Pel de rijpe bananen en snij ze in plakjes. Bewaar de bananenplakjes in een zakje minimaal een dag in de diepvries.

2

Snij een ananas doormidden, haal het middelste gedeelte eruit want dat is bitter. En snij de rest in blokjes. Bewaar beide helften.

3

Meng de ananas samen met de bananen in de keukenmachine of blender tot een glad geheel.

4

Bewaar het ijs ongeveer een uur in de diepvries om iets uit te harden.

5

Serveer het ijs in de halve ananasschillen en garneer met munt.

Ananas bananenijs lactosevrij