Lactosevrij eetdagboek week 37

Maandag 09-09-19:
Vanavond aten we gekookte aardappels met sperziebonen en een gehaktschnitzel van de Aldi. Een lekker simpel maaltje.

Dinsdag 10-09-19:
De aardappels die gister over waren heb ik in stukjes gesneden en deze heb ik gebakken in een flinke scheut olijfolie. Dat was weer even geleden en daar smullen wij altijd van. Daarbij had ik bloemkool gekookt (ik moest een babyhapje maken dus zo had ik 2 vliegen in 1 klap haha). En daarbij maakte ik gehaktballetjes met de Italiaanse gehaktkruiden van Euroma. Ik ga ze binnenkort nog eens maken en dan deel ik ze met jullie. Ik ben vergeten om een mooie foto te schieten.

Woensdag 11-09-19:
Vandaag waren we in het allermooiste pretpark van Nederland ‘ De Efteling’. We zijn er met vrienden en onze kids heen geweest. Ons zoontje is 7,5 maand dus nog best klein. Maar hij kon toch nog in veel attracties mee en hij keek zijn ogen uit. Net zoals de rest van de kleintjes. We hebben er op het einde nog lekker frietjes gegeten met een boerenhammetje met het uitzicht op de fonteinshow. Een super goede afsluiting van een gezellige dag. Ondanks de regen hebben we toch genoten.

Donderdag 12-09-19 en Vrijdag 13-09-19:
Deze Mac ’n Cheese met spekjes is zo ontzettend lekker. Ik kreeg het recept via facebook. Ik heb er mijn eigen draai aangegeven. Ik hou van nieuwe lactosevrije recepten en helemaal als ze ook nog eens uit de oven komen. Ideaal want je maaltje staat te garen in de oven en dan ruim ik ondertussen mijn aanrecht al mooi even op. En ik ben zelfs nog even mijn tegemoet gelopen met de kinderwagen. En toen we binnen kwamen hebben we dit heerlijke maaltje lekker op zitten smikkelen op de bank. Dat moet af en toe kunnen nietwaar?

Zaterdag 14-09-19:
Vanavond hebben we frietjes gegeten bij mijn zwager en schoonzus. Ons nichtje is vandaag 4 jaar oud geworden! Ik bestelde er een lekkere braadworst bij.

Zondag 15-09-19:
Vanavond hebben het eens lekker makkelijk gedaan. Ik had nog krokante schnitzels in de koelkast liggen van de Jumbo deze hebben we gebakken in olijfolie. En we hadden nog aardappelblokjes en rösti in de diepvries liggen. Dat was niet zoveel meer dus hebben we er een paar groente loempia’s van de AH bij gebakken in de koekenpan. En ik had nog rucola in de koelkast liggen. Ideaal toch?