Nacho gehaktschotel lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Wij zijn dol op deze heerlijke nacho gehaktschotel. Heerlijk als snack met een aantal vrienden als je gezellig aan het borrelen bent dan kun je er makkelijk met 6-8 personen van eten. Maar ook zeker
een lekkere tip voor het avondeten. Bij mij kwam dit recept tot stand omdat ik nog gehakt in de koelkast had liggen en ik geen idee had wat ik ermee wilde. Ik ben niet zo'n iemand die de hele week
door al weet wat ze wilt eten. En toen ontstond deze nacho gehaktschotel. Echte aanrader!
*Fructosearm: Gebruik het groen van een lente-ui in plaats van een ui. Laat de curry en chilisaus weg.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd35 minuten

 1,5 zak nachoo's
 400 g half om half gehakt
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie
 1 paprika
 1 ui
 1 klein blikje mais (150 g)
 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
 1 bouillonblokjes rundvlees Maggi (kan sporen van melk bevatten)/Jumbomerk
 2 eetl gedroogde Italiaanse kruiden
 150 g zelf geraspte harde Hollandse kaas/ Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt
 Italiaanse kruidenmix
 Hela kruidenketchup/ chilisaus

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

2

Doe een scheutje olie in de hapjespan en maak warm. Voeg het gehakt toe, en bak het rul.

3

Snij ondertussen de paprika en de ui fijn.

4

Bak deze beide even een paar minuten mee.

5

Voeg nu de mais, tomatenblokjes, 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden en het rundvlees bouillon tabletje toe. En roer goed door voor een paar minuten.

6

Vet een grote ovenschaal in met olie. Gebruik een grote schaal (ongeveer 30 cm lang) anders worden de onderste nacho's kleffig, als je een kleinere schaal gebruikt.

7

Doe nu 1 zak nacho's in de ovenschaal. Schep daar bovenop het gehaktmengsel. En bedek met de rest van de nacho's. Bestrooi met de kaas. En strooi daar overheen wat Italiaanse kruidenmix (groene kruidenmix met zout) uit een potje.

8

Zet de nacho gehaktschotel in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Haal uit de oven en serveer er chilisaus of Hela curry kruidenketchup bij. Eetsmakelijk!

Ingredienten

 1,5 zak nachoo's
 400 g half om half gehakt
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie
 1 paprika
 1 ui
 1 klein blikje mais (150 g)
 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
 1 bouillonblokjes rundvlees Maggi (kan sporen van melk bevatten)/Jumbomerk
 2 eetl gedroogde Italiaanse kruiden
 150 g zelf geraspte harde Hollandse kaas/ Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt
 Italiaanse kruidenmix
 Hela kruidenketchup/ chilisaus

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

2

Doe een scheutje olie in de hapjespan en maak warm. Voeg het gehakt toe, en bak het rul.

3

Snij ondertussen de paprika en de ui fijn.

4

Bak deze beide even een paar minuten mee.

5

Voeg nu de mais, tomatenblokjes, 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden en het rundvlees bouillon tabletje toe. En roer goed door voor een paar minuten.

6

Vet een grote ovenschaal in met olie. Gebruik een grote schaal (ongeveer 30 cm lang) anders worden de onderste nacho's kleffig, als je een kleinere schaal gebruikt.

7

Doe nu 1 zak nacho's in de ovenschaal. Schep daar bovenop het gehaktmengsel. En bedek met de rest van de nacho's. Bestrooi met de kaas. En strooi daar overheen wat Italiaanse kruidenmix (groene kruidenmix met zout) uit een potje.

8

Zet de nacho gehaktschotel in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Haal uit de oven en serveer er chilisaus of Hela curry kruidenketchup bij. Eetsmakelijk!

Nacho gehaktschotel lactosevrij