Gepofte aardappels lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Zoek je nog een heerlijk bijgerecht? Maak dan eens deze gepofte aardappels met lactosevrije roomkaasvulling. Echte aanrader, ik vind ze zelf ook heel erg lekker met alleen een beetje grof zeezout. Je kunt ze in de oven poffen, maar het kan ook in de magnetron. In de oven krijgen ze een lekkerder velletje vinden wij, dus doe ik het meestal in de oven. Maar als je weinig tijd hebt, is de magnetron een uitkomst.
Fructosearm: Laat het teentje knoflook weg en let op met de kruiden.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd1 uurTotale tijd1 uur 5 minuten

 4 middelgrote aardappels
 100 g roomkaas MinusL/ Arla lactofree
 handje fijngesneden gedroogde/verse bieslook
 1 teen knoflook
 snufje zout
 snufje peper

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (oventijd 60 minuten).

2

Gebruik 4 aardappels met dezelfde grootte. Borstel de aardappels af onder de kraan met een (afwas) borstel.

3

Dep ze even droog met een keukenrolletje.

4

Pak ze in een stukje aluminiumfolie.

5

Leg de ingepakte aardappels op het rooster. En pof ze in 60 minuten gaar. Prik er met een vork in, geeft deze weinig tot geen weerstand dan zijn de aardappelen klaar.

6

Pers het teentje knoflook uit of snij heel fijn. Meng de lactosevrije roomkaas, bieslook, knoflook en de kruiden in een schaaltje. Snij de aardappels in de lengte doormidden en vul de gepofte aardappels met het roomkaasmengsel.

7

Het kan ook met de magnetron, dat is ideaal voor als je weinig tijd hebt.
Maak de aardappels ook goed schoon en dep droog met een keukenrolletje. Prik de aardappels eerst rondom in met een vork. Leg ze in een magnetronbestendige schaal in de magnetron.

Zet de magnetron aan op 700 Watt en pof de aardappels 4 minuten. Draai ze dan om en herhaal dit proces nog een keer. Laat de aardappels vervolgens, buiten de magnetron, met een aluminiumfolie over de schaal nog ongeveer 10 minuten nagaren. De tip kreeg ik via instagram!

Ingredienten

 4 middelgrote aardappels
 100 g roomkaas MinusL/ Arla lactofree
 handje fijngesneden gedroogde/verse bieslook
 1 teen knoflook
 snufje zout
 snufje peper

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (oventijd 60 minuten).

2

Gebruik 4 aardappels met dezelfde grootte. Borstel de aardappels af onder de kraan met een (afwas) borstel.

3

Dep ze even droog met een keukenrolletje.

4

Pak ze in een stukje aluminiumfolie.

5

Leg de ingepakte aardappels op het rooster. En pof ze in 60 minuten gaar. Prik er met een vork in, geeft deze weinig tot geen weerstand dan zijn de aardappelen klaar.

6

Pers het teentje knoflook uit of snij heel fijn. Meng de lactosevrije roomkaas, bieslook, knoflook en de kruiden in een schaaltje. Snij de aardappels in de lengte doormidden en vul de gepofte aardappels met het roomkaasmengsel.

7

Het kan ook met de magnetron, dat is ideaal voor als je weinig tijd hebt.
Maak de aardappels ook goed schoon en dep droog met een keukenrolletje. Prik de aardappels eerst rondom in met een vork. Leg ze in een magnetronbestendige schaal in de magnetron.

Zet de magnetron aan op 700 Watt en pof de aardappels 4 minuten. Draai ze dan om en herhaal dit proces nog een keer. Laat de aardappels vervolgens, buiten de magnetron, met een aluminiumfolie over de schaal nog ongeveer 10 minuten nagaren. De tip kreeg ik via instagram!

Gepofte aardappel lactosevrij