Gevulde champignons met lactosevrije roomkaas

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 13 champignons.
Zoek je nog een lekker hapje voor bij de borrel? Maak dan deze heerlijke gevulde champignons eens met lactosevrije roomkaas. En leg er wat spekjes en/of pijnboompitjes bovenop. Wij doen altijd allebei, dat vinden wij het lekkerst. En een beetje lactosevrije geraspte kaas erover heen en bakken maar. Ik had ze al wat vaker op een verjaardag voorbij zien komen, dus ik dacht dat kan ook lactosevrij! En ik ben gelijk aan de slag gegaan, ik kreeg er zoveel complimentjes over. En niemand proeft dat ze lactosevrij zijn hoor.
*Fructosearm: Kijk voor jezelf hoeveel je champignons je verdragen kan. Laat de knoflookpoeder weg en let op de kruiden.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd30 minuten

 13 champignons
 4 eetl lactosearme roomkaas MinusL/ Arla lactofree/ Philadelphia lactosevrij/ plantaardige roomkaas Violife
 snufje zout
 snufje peper
 snufje knoflookpoeder
 1 eetl Italiaanse kruiden
 naar smaak spekjes
 naar smaak pijnboompitten
 zelf geraspte Hollandse harde kaas/ Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt/ Violife geraspt

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15 minuten).

2

Borstel je champignons schoon met een borstel. Snij vervolgens de stengels uit de champignons.

3

Meng nu de roomkaas met de zout, peper, knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden. En roer even goed door. Schep nu een halve eetlepel in de champignons en druk beetje aan.

4

Leg er wat spekjes en/of pijnboompitjes op, net wat je lekker vind. Strooi er wat geraspte kaas overheen.

5

Bekleed je bakplaat met bakpapier. En leg ze hierop.

6

En zet in de oven voor ongeveer 15 minuten.

7

Heerlijk als bijgerecht of borrelhapje.

Ingredienten

 13 champignons
 4 eetl lactosearme roomkaas MinusL/ Arla lactofree/ Philadelphia lactosevrij/ plantaardige roomkaas Violife
 snufje zout
 snufje peper
 snufje knoflookpoeder
 1 eetl Italiaanse kruiden
 naar smaak spekjes
 naar smaak pijnboompitten
 zelf geraspte Hollandse harde kaas/ Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt/ Violife geraspt

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15 minuten).

2

Borstel je champignons schoon met een borstel. Snij vervolgens de stengels uit de champignons.

3

Meng nu de roomkaas met de zout, peper, knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden. En roer even goed door. Schep nu een halve eetlepel in de champignons en druk beetje aan.

4

Leg er wat spekjes en/of pijnboompitjes op, net wat je lekker vind. Strooi er wat geraspte kaas overheen.

5

Bekleed je bakplaat met bakpapier. En leg ze hierop.

6

En zet in de oven voor ongeveer 15 minuten.

7

Heerlijk als bijgerecht of borrelhapje.

Gevulde champignons met lactosevrije roomkaas