Lactosevrije eetdagboek week 46

Maandag 11-11-19:
Vandaag maakte ik mijn laatste recept uit de Hello fresh box. Deze Marokkaans gekruide kipfilet in linzen tomatenstoof. Wat ik ervan vond? Niet erg lekker haha. Mijn man gelukkig wel. Smaken verschillen hè. Ik heb de box aankomende week gepauzeerd maar ik wil hem zeker nogmaals bestellen. Ik vind het ideaal. Binnenkort schrijf ik er een leuke blog over.

Dinsdag 12-11-19:
Vanavond aten we Beenham!!! Dit recept ga ik zo snel mogelijk uitwerken, super simpel en erg lekker. Daarbij bakte ik de rauw gebakken aardappels weer. En ik roerbakte de spinazie en heb wat pijnboompitjes toegevoegd. Verrukkelijk maaltje!

Woensdag 13-11-19:
Hier was ik echt aan toe!!! Mijn recept voor zelfgemaakte lactosevrije lasagne. Je bent er wel echt 30 minuten mee bezig om hem te maken. Ik maak ook zelf een bechamelsaus en dat maakt de lasagne compleet. Echt genieten.

Donderdag 14-11-19:
Mijn schoonouders kwamen eten vanavond. Ik maakte het dubbele recept voor aardappelwaaiers. Ik kookte worteltjes in 10 minuten gaar. En daarbij bakte ik een kipschnitzel van de AH (kijk altijd goed op de verpakking) en deze bakte ik Becel vloeibare plantaardige boter.

Vrijdag 15-11-19:
Ik had nog 3 porties over. Dus ik heb er 2 ingevroren en vandaag at ik nog een heerlijk bordje.

Zaterdag 16-11-19:
Mijn vader zag een heerlijk recept van Surinaamse bami in de Vriendin van Fransesca kookt. En ik bestelde de boodschappen online voor ze en gelijk ook voor ons zelf. Ideaal zo kon ik de selderij, kruiden en de gember ook gelijk gebruiken! Het recept is lactosevrij, ik gebruikte alleen de bouillonblokjes van de Jumbo. Verrukkelijk! Deze gaan we zeker vaker maken. En dan maak ik gelijk een betere foto.

Zondag 17-11-19:
Vanavond hebben vrienden voor ons gekookt. En alles was lactosevrij. Hoe lief en lekker! Ze hadden een afbak stokbroodje gegrild. En ze hadden rosbief met ijsbergsla, geroosterde pijnboompitten, cherrytomaatjes, kappertjes, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise op een mooi bordje geserveerd. En je kon er nog balsamicoazijn overheen schenken. Verrukkelijk. Dit recept ga ik binnenkort ook eens uitwerken, een super lekkere tip voor Kerst.

En als hoofdgerecht hadden ze lachebekjes van Aviko, (volledig lactosevrij), een lekkere steak van de slager in olie gebakken, sla, ei, komkommer en tomaat. Mmm het was heerlijk. Als toetje hadden een appel rode vruchten crumble.

eetdagboek