Kipfilets met lactosevrije groene pesto

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.
Kook jij ook weleens voor of met vrienden? Ik doe het allebei heel graag. Afgelopen week had ik samen met een vriendin gekookt. En we hadden deze heerlijke kipfilet met zelfgemaakte groene pesto gemaakt voor onze mannetjes. En wat een succes. Echt een aanrader. Deze gaan we hier zeker vaker maken. Je kunt de groene pesto kant en klaar kopen maar je kunt hem ook zelf maken, nog lekkerder vinden wij.
*Fructosearm: Maak de groene pesto zelf en laat de knoflook weg uit het recept. En let op de hoeveelheid peper.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd34 minuten

 8 eetl groene pesto genovese bio Costa Ligure AH/ pesto bio Plus/ pesto bio Xenos/ pesto Terrasana Jumbo of zelfgemaakte
 4 kipfilets
 snufje zout
 snufje peper
 100 g spekjes
 flink handje pijnboompitten
 zelf geraspte Hollandse harde kaas/ Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt/ Violife geraspt/ plakken belegen tot oude kaas

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 25-30 minuten).

2

Kruid je kipfilets met peper en zout.

3

Snij ze nu een beetje in met een scherp mes in de lengte van de kipfilets.

4

Vul met de kant en klare groene pesto of maak het dubbele recept van de zelfgemaakte pesto (link van het recept vind je onderaan).

5

En leg hier de spekjes en pijnboompitten op. En de strooi er de kaas overheen. Vet een ovenschaal in met olie en bak de kipfilets in ongeveer 25-30 minuten gaar.

6

Serveer er lekker aardappeltjes en een salade bij.


Groene pesto zelfgemaakt lactosevrij

Ingredienten

 8 eetl groene pesto genovese bio Costa Ligure AH/ pesto bio Plus/ pesto bio Xenos/ pesto Terrasana Jumbo of zelfgemaakte
 4 kipfilets
 snufje zout
 snufje peper
 100 g spekjes
 flink handje pijnboompitten
 zelf geraspte Hollandse harde kaas/ Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt/ Violife geraspt/ plakken belegen tot oude kaas

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 25-30 minuten).

2

Kruid je kipfilets met peper en zout.

3

Snij ze nu een beetje in met een scherp mes in de lengte van de kipfilets.

4

Vul met de kant en klare groene pesto of maak het dubbele recept van de zelfgemaakte pesto (link van het recept vind je onderaan).

5

En leg hier de spekjes en pijnboompitten op. En de strooi er de kaas overheen. Vet een ovenschaal in met olie en bak de kipfilets in ongeveer 25-30 minuten gaar.

6

Serveer er lekker aardappeltjes en een salade bij.

Kipfilets met lactosevrije groene pesto