Krieltjes met pesto lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Ben jij ook zo gek op groene pesto? Maak dan deze krieltjes met groene pesto eens. Zo lekker, serveer er een stukje vlees of vis bij en eventueel nog wat sla. En je kunt de krieltjes en de pesto kopen in de supermarkt. Dus het hoeft niet moeilijk te zijn. Maar je kunt het ook allebei zelf maken. Zelfs lactosevrije groene pesto is te koop, kijk altijd wel goed op de verpakking, want ze veranderen helaas de verpakking nog weleens. Deze zijn lactosevrij te koop Bio Plus pesto groen bio Xenos, pesto groen Terrasana Jumbo en genovese bio Costa Ligure AH.
Fructosearm: Maak zelf de groene pesto zonder knoflook en gebruik sojasaus.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 500 g voorgekookte minikrieltjes
 2 flinke eetl zelfgemaakte groene pesto/Costa Li­gu­re Pes­to ge­n­o­ve­se bio/AHpesto groen bio Plus/Bio Xenos/Terrasana Jumbo
 scheutje sojasaus
 handje Parmezaanse kaas (of andere kaas die je verdragen kan)
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie

1

Doe een scheutje olie in een hapjespan en maak warm.

2

Voeg de krieltjes toe. (Je kunt ook 500 gram krieltjes in schil gebruiken, was deze goed af onder de kraan. Snij ze in blokjes.) En bak ze mooi bruin. Doe de deksel op de pan en bak ze nog eens 10 minuutjes zachtjes gaar.

3

Voeg nu de pesto en de sojasaus toe en roer door. En bak nog een paar minuten.

4

Voeg voor je de krieltjes opdient de Parmezaanse kaas toe en roer nog even door totdat het smelt. En nu smullen maar!

Ingredienten

 500 g voorgekookte minikrieltjes
 2 flinke eetl zelfgemaakte groene pesto/Costa Li­gu­re Pes­to ge­n­o­ve­se bio/AHpesto groen bio Plus/Bio Xenos/Terrasana Jumbo
 scheutje sojasaus
 handje Parmezaanse kaas (of andere kaas die je verdragen kan)
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie

Stappen

1

Doe een scheutje olie in een hapjespan en maak warm.

2

Voeg de krieltjes toe. (Je kunt ook 500 gram krieltjes in schil gebruiken, was deze goed af onder de kraan. Snij ze in blokjes.) En bak ze mooi bruin. Doe de deksel op de pan en bak ze nog eens 10 minuutjes zachtjes gaar.

3

Voeg nu de pesto en de sojasaus toe en roer door. En bak nog een paar minuten.

4

Voeg voor je de krieltjes opdient de Parmezaanse kaas toe en roer nog even door totdat het smelt. En nu smullen maar!

Krieltjes met pesto lactosevrij