Lactosevrij eetdagboek week 21

Maandag 20-05-19:
Vanmiddag ben ik even bij ons langs de dijk gereden en daar hadden ze nieuwe aardappels te koop. En daar heb ik deze verrukkelijke aardappelwaaiers mee gemaakt. Ik strooide er deze keer wat verse fijngesneden rozemarijn en grof zeezout overheen. En daarbij maakte ik spinazie uit de diepvries en een krokante kipschnitzel (Jumbomerk) warm.

Dinsdag 21-05-19:
Nu had ik van de nieuwe aardappels schijfjes gesneden (ook met schil) en deze in 4 etappes even aangebakken in de koekenpan met een scheutje olijfolie. Daarna heb ik alle schijfjes terug in de koekenpan gedaan, hittebron lager gezet en de deksel op de pan gedaan. Zodat ze mooi even konden garen. Zo lekker! En daarbij kookte ik snijbonen van mijn tante (die zaten nog in de diepvries) en de kip stukjes heb ik even gemarineerd in sojasaus, zout, peper, paprika- en een snufje chilipoeder. Even bakken in olijfolie en voila!

Woensdag 22-05-19:
Het was weer hoog tijd voor zelfgemaakte taco’s, daar zijn wij zo dol op!!! We gingen ’s middags bij familie op visite. Dus ik maakte de saus al van te voren. Zodat mijn man alleen de saus maar even warm hoefde te maken en de taco’s in de oven hoefde te doen. Zodat ik zo kon aanschuiven, ideaal!

Donderdag 23-05-19:
Mijn moeder heeft de kippenbouten een paar uur gekookt. Zodat ik er ’s middags mee aan de slag kon. En deze heerlijke lactosevrije kippensoep weer maakte. Altijd even een gevierzerik met de botjes en de vellen haha maar het zorgt wel voor heerlijke stukjes malse kip door de soep. En we aten nog de restjes taco van gister.

Vrijdag 24-05-19:
Mijn mannetje had een uitje van het werk dus ik was alleen met het eten. Ik had weer zo’n zin in risotto. En die met spekjes en sperziebonen van de site vind ik het aller lekkerst. Maar omdat de spekjes best veel punten zijn met Weight watchers besloot ik een recept uit het kookboek lekker en simpel te koken. Want ik had niet meer zoveel punten vandaag haha. Ik heb het recept iets aangepast. Binnenkort komt hij online. Erg lekker kan ik je vertellen.

Zaterdag 25-05-19:
We hadden vanmiddag verjaardag van het dochtertje van mijn nicht (en vriendin). En toen zij we daar onverwachts frietjes blijven eten. En ze hadden nog heerlijke hamburgers van de skottelbraai en een kroket uit de frietpan.

Zondag 26-05-19:
Vanavond aten we deze zalm met spekjes uit de oven weer. Ik had wilde zalm uit de diepvries van de Jumbo en hij was lekker! Maar verse vis uit de koeling blijft toch mijn favoriet. Daarbij aten we rostirondjes (Aviko, eigenlijk voor de airfryer maar in de koekenpan gaat het ook goed) en sla. We hebben het lekker buiten op zitten smikkelen.

En als toetje had ik nog wat frambozen, water en Arla lactofree roomkaas in een kom gedaan even met de staafmixer fijn gemaakt. En zo had ik onverwachts een heerlijk toetje.