Carpaccio met parmezaanse kaas lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.

Jaren geleden kwam deze tip eens een keer voorbij. Wij zijn dol op carpaccio, we bestellen het ook regelmatig in een restaurant als voorgerecht. En nu maak ik het ook nog weleens thuis al voorgerecht.

Afgelopen kwamen er vrienden pizzatjes eten bij ons. En als voorgerecht bak ik meestal stokbrood af en serveer er wat smeersels bij. Maar deze keer hadden we zo'n zin in carpaccio. En het was erg lekker. Ik had zelf nog sla in m'n groente tuintje staan, en ik had er extra pijnboompitten overheen gestrooid, gewoon omdat we dat zo lekker vinden.

Er zit meestal een zakje Parmezaanse kaas bij, en deze bevat melk. En een minimaal aantal gram lactose. Ik kan deze kaas prima verdragen, maar sommige mensen niet. Gebruik dan de kaas die je wel verdragen kan (oude harde Hollandse kaas bijvoorbeeld, zie onderaan een link met alle lactosevrije/lactosearme kazen).

De dressing die erbij zit is meestal lactosevrij (kijk altijd voor de zekerheid op de verpakking).

*Fructosearm: Laat de saus weg, maak zelf een sausje met Belze majoneis en wat water en kruiden.

Voorbereidingstijd10 minutenTotale tijd10 minuten

 1 carpaccio met kaas en dressing
 sla (rucola eikenbladsla)

1

Open de verpakking en leg de carpaccio (inclusief het plastic velletje) omgekeerd op het bord. Verwijder het plastic velletje en verdeel de plakjes carpaccio over het bord. Hou jij ook van dunne plakjes? Maak de carpaccio dan heel voorzichtig los van elkaar en verdeel ze zelf over het bord. Het is even een gepruts maar wij vinden het lekkerder.

2

Sprenkel de dressing over de carpaccio en strooi de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten erover.

3

Garneer de carpaccio eventueel nog af met jonge eikenbladsla of rucola.

eetdagboek


Kaas eten met een lactose-intolerantie
Carpaccio met kaas en dressing

Ingredienten

 1 carpaccio met kaas en dressing
 sla (rucola eikenbladsla)

Stappen

1

Open de verpakking en leg de carpaccio (inclusief het plastic velletje) omgekeerd op het bord. Verwijder het plastic velletje en verdeel de plakjes carpaccio over het bord. Hou jij ook van dunne plakjes? Maak de carpaccio dan heel voorzichtig los van elkaar en verdeel ze zelf over het bord. Het is even een gepruts maar wij vinden het lekkerder.

2

Sprenkel de dressing over de carpaccio en strooi de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten erover.

3

Garneer de carpaccio eventueel nog af met jonge eikenbladsla of rucola.

eetdagboek

Carpaccio met parmezaanse kaas lactosevrij