Eetdagboek week 37 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten weer de heerlijke lactosevrije smeuïge snijbonenstamppot en wat dacht je van de heerlijke nasi met trassie? Ik kookte deze week 3 x voor twee dagen dus het is deze keer niet zo’n spannend eetdagboek. Ik had het helemaal niet in de gaten maar toen ik hem uit ging werken kwam ik daar achter hihi. Ook aten we nog lekker frietjes bij mijn zwager en schoonzus.


Maandag 07-09-20 & Dinsdag 08-09-20:
Mmm, deze heerlijke smeuïge lactosevrije snijbonenstamppot stond hier weer eens op tafel. Dat was weer veel te lang geleden. Ik had geen gehakt in huis maar wel heerlijke slavinkjes van de slager. En zo konden we er mooi 2 dagen van eten, ideaal en gezond!
eetdagboek


Woensdag 09-09-20:
Vandaag had ik zelf weer aardappelschijfjes gemaakt. En wat dacht je van de heerlijke maiskolven uit de oven met honing en een klontje lactosevrije boter? En een lekkere kipschnitzel (kijk altijd goed op de verpakking of ze geen lactose bevatten).


Donderdag 10-09-20 & Vrijdag 11-09-20:
Vanavond maakte ik deze heerlijke tropische pasta met ananas en tomatensaus weer eens met de kruiden van Green Gypsy spices. Zo ontzettend lekker weer, we hebben er wederom van gesmuld. Ik moest op het begin erg wennen aan de combinatie met ananas, maar mijn man is er zo ontzettend gek op. En ik ben het nu ook gaan waarderen. Bizar hè soms lijkt iets je echt niet lekker. En daarna ga je het ook lekker vinden. Smaken veranderen. Ook hiervan konden we 2 dagen eten, ideaal toch. 

Vrijdag zijn we ook nog even wezen wandelen bij ons in de uiterwaarden. Wat een schitterend weer hè en wat een mooie foto is dit geworden. Ik vond het leuk om deze toch ook even in mijn eetdagboek te plaatsen. De tas die ik om heb is van Zoeteprintjes.nl. Wij nemen hem overal mee naartoe.


Zaterdag 12-09-20:
Ons nichtje vierde haar 5e verjaardag vandaag. Er stond een springkussen in de tuin en mijn schoonzusje had heerlijke taarten gebakken. Voor mij had ze speciaal een lactosevrij gebakje gehaald bij de bakker. Mmm, dit lactosevrije gebakje is ook glutenvrij. Veel te gek, maar wel lekker. En daarna hebben we er lekker frietjes gegeten.

(Foto: Van der Grijn)


Zondag 13-09-20:
Mijn man had kaartjes besteld voor het oertijdmuseum in Boxtel. Het was zo’n mooi weer, we moesten eropuit.  Echt een mannenuitje, maar dat krijg je met een zoon hihi. Hij vond het geweldig, en wij vonden het stiekem ook erg leuk. Overal stonden beelden van dinosaurussen en 2 leuke speeltuinen en we zijn natuurlijk ook even het museum doorgelopen. Ik hou nooit zo van museums maar uiteindelijk kwamen we best nog interessante dingen tegen. Ook skeletten van dinosaurussen. Ja het was echt de moeite waard. En we kochten nog een super leuk boek met kleine boekjes over de verhalen van platvoet en zijn vriendjes voor onze zoon. 


Toen we thuis kwamen ben ik gelijk de keuken in gedoken. Yeah, de nasi met trassie stond weer op het menu. Mmm, wat augurken en lactosevrije satésaus erbij en aanvallen maar.
eetdagboek