Lactosevrij eetdagboek week 19

Maandag 06-05-16:
Vanavond aten we deze verrukkelijke lactosevrije pilaf weer. Lekker met rijst en perziken. Binnenkort online, ik hoop hem volgende week online te zetten. Er is helaas nog niks van gekomen. Ik deel hem heel erg graag met jullie, dit was echt weer veel te lang geleden. Ik had net te weinig voor ons tweeën over voor morgen, dus de rest wat over was heb ik aan mijn ouders gegeven. Dat zijn minder grote eters dan wij hihi.

Dinsdag 07-05-19:
Mijn mannetje wilde weer graag gekookte aardappels eten dus zo gezegd, zo gedaan. Daarbij heb ik een potje erwten met wortels warm gemaakt en we hebben er een koolvisburger van Iglo bij gegeten. Heel erg lekker vonden wij. Volgende keer eens op een zelfgebakken lactosevrij bolletje proberen.

Woensdag 08-05-19:
Omdat we gister gekookte aardappels hebben gegeten, en ik er dan altijd expres teveel kook zodat ik ze de volgende dag lekker kan bakken in olijfolie. Dat vind ik trouwens ook veel lekkerder dan die gekookte aardappels. Daarbij lekker wat sla met een honing-mosterddressing (ik had rijststroop gebruikt ik plaats van honing vanwege mijn fructose-intolerantie). En wat worstjes erbij gebakken in olijfolie.

Donderdag 09-05-19:
Vanavond aten wij weer de aller lekkerste spaghetti zonder pakjes en zakjes. En daarbij kookte ik glutenvrije spaghetti. En ik gebruikte de Parrano geraspte kaas (kijk voor jezelf of je deze verdragen kan).

Vrijdag 10-05-19:
Vandaag hield onze tante haar verjaardag bij ons in de schuur. En dat is altijd één groot feest. Alle ooms, tantes, neefjes, nichtjes, achterneefjes en achternichtjes komen hier dan lekker frietjes eten met een frikandel, hamburger of een kroket. Mijn tante haalt altijd expres lactosevrij sorbetijs van de Jumbo voor de mensen die een lactose-intolerantie hebben. Helaas kan ik deze niet verdragen vanwege mijn fructose-intolerantie. Maar de anderen hebben er heerlijk van gesmuld. Die tante van ons denkt altijd overal aan. Ze wilde ook nog een taart lactosevrij maken, maar deze heb ik zelf gemaakt (de over heerlijke cheesecake met toffee) net zoals de pizza bonbons (deze komen volgende week ook online). Want ik hou natuurlijk van bakken.

Zaterdag 11-05-19:
Ik had nog een flink bakje met spaghetti saus over. Dus daarbij heb ik nog wat spaghettini gekookt en een eitje erbij gebakken. Dat heeft mijn achternichtje trouwens gedaan haha. En daar overheen strooide ik weer wat Parmezaanse kaas (kijk voor jezelf of je dit verdragen kan).

Zondag 12-05-19:
We waren gister nog even naar de Action geweest. En daarnaast zit een klein Turks supermarktje. Dus zijn we daar ook even naar binnen gewipt. Ik had heerlijk vers Turks brood gekocht (deze is vaak lactosevrij) en tomaten, wortel en courgette. En daar maakte ik deze heerlijke tomatensoep weer mee. Lekker wat Parmezaanse Parrano kaas geraspt erover heen en wat Turks brood erbij en wij hadden weer een heerlijk gezond avond maaltje voor de Zondag.