Lactosevrij eetdagboek week 51

Maandag 16-12-19:
Ik had nog een beetje lactosevrije risotto met feta (Dodoni of Violife) over van een Zaterdag. Hiervan maakte ik een mooie foto ’s middags. En ’s avonds heb ik het even in de magnetron opgewarmd. Ideaal en erg lekker.

Dinsdag 17-12-19:
We hadden nog lactosevrije boerenkool in de diepvries zitten. Deze heb ik uitgehaald en we hebben er nog heerlijk van gesmuld.

Woensdag 18-12-19 en Donderdag 19-12-19:
Mijn tante had een leuk receptenboekje van Knorr. En daar stond ook meerdere malen onze lievelings lasagne (wereldgerechten, kan sporen va melk bevatten) in. Maar dan een leuke variatie erop. En de lasagnesoep leek ons heel erg lekker, wel een beetje gek maar ach ik dacht ik probeer het gewoon eens. We hebben er 2 dagen heerlijk van gesmuld. Deze gaan we zeker nog eens maken. Ik heb een foto gemaakt van het recept, dus als je het leuk vind kan je hem ook eens maken.

Vrijdag 20-12-19:
Toevallig had ik net mijn laatste bladerdeeg uit de diepvries die week op gemaakt aan lactosevrije kaasstengels. Maar ik had zo’n zin in zalm uit de oven. Ik had nog wel pizzadeeg van Koopmans in de vriezer liggen. En die heb ik gebruikt, het smaakte prima maar bladerdeeg is toch wel lekkerder haha. Wat broccoli erbij en smullen maar. Voor mijn zoontje maakte ik een groentehapje van brocolli, zalm en aardappel. Hij vond het heerlijk, die heeft er lekker 2 dagen van kunnen eten.

Zaterdag 21-12-19 en Zondag 22-12-19:
Ik maakte overdag heerlijke hapjes voor mijn vaders verjaardag. De taarten heb ik een keer makkelijk bij de bakker afgehaald. En iedereen vond ze heerlijk, ik had geen lactosevrije gebakjes besteld voor mezelf. Maar de hapjes maakte ik wel allemaal lactosevrij. Kaas, worst, ardennerboterhamworst met augurk, ei in rookvlees, gevulde eitjes, kaasbites, komkommerhapje met farmersalade en wraps met carpaccio.

’s Avonds maakte ik een makkelijk eenpansgerecht met de paëllarijst van Lassie. Ideaal ik had in 20 minuten eten op tafel staan. Alleen ik had sperziebonen gebruikt en deze waren nog niet helemaal gaar. Dus deze moet ik de volgende keer wel even apart koken. In het nieuwe jaar komt dit heerlijke recept online.