Eetdagboek

Eetdagboek week 41

Maandag 08-10-18:Maandagavond, dat betekend dat we weer gekookte aardappels eten. Deze keer maakte ik een stamppotje van spinazie met pijnboompitten en een schouder karbonade gebakken in wajang. En als toetje had ik het aardbeien roomkaas toetje weer eens gemaakt. Mmm!!!  Dinsdag 09-10-18:Van stamppotjes kunnen wij altijd 2 avonden eten, zo fijn. Ik heb er nog deze heerlijke gehaktballetjes bij gebakken in wajang boter. En we hadden…

Lees verder

Eetdagboek week 40

Maandag 01-10-18:Vooraf aten we een kom bleekselderijsoep. En daarna aten we gekookte aardappels met sukade lappen. Deze had mijn moeder heel de middag op het vuur gezet zodat wij er ’s avonds er heerlijk van konden smullen. Ideaal, want je moet er telkens wat water bij gieten, dus je moet echt wel binnen zijn om er op te letten. Oh my, en wat krijg je…

Lees verder

Eetdagboek week 39

Maandagavond 24-09-18:Vanavond was ik alleen met het avondeten dus dat betekend dat ik iets makkelijks klaar ging maken. Ik maakte pasta met tomatenblokjes, smac fijngesneden, aubergine, lente-ui en prei en wat strooikaas van de Aldi (kijk voor jezelf of je die verdragen kan). Ik heb er de volgende dag ook nog van gegeten tijdens de lunch en de rest heb ik ingevroren.  Dinsdag 25-09-18 &…

Lees verder

Eetdagboek week 38

Maandag 17-09-18:Vandaag was het lekker druk met werken. Mijn mannetje kwam niet thuis eten en ik had voor vanmiddag deze heerlijke avocadosoep (binnenkort weer online) uit de diepvries gehaald maar ik besloot om deze dan vanavond te eten, net zo makkelijk en lekker. En mijn vader heeft deze verrukkelijke aardappels gebakken in de koekenpan met wajang boter. Lief hè, dat is het voordeel van zo…

Lees verder

Eetdagboek week 35

Maandag 27-08-18:Vandaag zijn we met vrienden naar de Drunese duinen geweest. We hadden nog een weekje vakantie. Daarna zijn met de actie van onze Jumbo wezen eten bij het van de Valk hotel. Wat verrukkelijk was. Ik had aangegeven dat ik een lactose-intolerantie had, en ben vervolgens super geholpen. Zo fijn om daar te eten. Vooraf had ik een tomatensoepje besteld, als hoofdgerecht had ik…

Lees verder

Eetdagboek week 37

Maandag 10-09-18:Vanavond aten we weer deze heerlijke gepofte aardappel. Zo simpel om te maken, even schoon borstelen onder de kraan. Droog deppen met keukenrol, en pak hem in aluminiumfolie. En zet een uur in de oven. Binnenkort het hele recept ook met de lactosearme roomkaasvulling. Jummy! We aten er gewokte verse spinazie bij met pijnboompitjes en worstjes van de slager. Dinsdag 11-09-18:Vanavond hadden we nog…

Lees verder

Eetdagboek week 36:

Maandag 03-09-18 en Dinsdag 04-09-18:Ik had een krop andijvie van mijn oom en tante gehad. En daar heb ik een heerlijke andijviestamppot van gemaakt. Mmm, lekker met stukjes walnoot en spekjes. Ik denk dat de andijviestamppot wel één van de meeste recepten van de site is die je tegenkomt in mijn eetdagboek. Wij vinden het zo lekker, en het is ook nog eens gezond.  Woensdag…

Lees verder

Eetdagboek week 34

Maandag 20-08-18:Heerlijke FUSILLISALADE gegeten. Deze had mijn schoonzusje voor me gemaakt. Deze blijft zo lekker. Dinsdag 21-08-18:Vanmorgen zijn we voor een paar nachtjes weg vertrokken naar Limburg. ’s Middags hebben we genoten van een heerlijke cappuccino. En deze kon ik gewoon drinken zonder lactase pilletjes want ik had de Dicolact once-a-day weer ingenomen. Deze kan je bestellen bij disolut.com. Zo fijn voor op vakantie. ’s…

Lees verder

Eetdagboek week 33

Maandag 13-08-18:Vanavond heb ik weer ouderwetse aardappels gekookt omdat mijn mannetje dat zo lekker vind. En ik maakte er heerlijke SATEBALLETJES bij, deze bakte in wajang boter. Op het laatst had ik een beetje water toegevoegd. Want zo krijg je een heerlijke lactosevrije jus. Ik kookte er ook nog boterboontjes bij (ongeveer 15-20 minuten). Dinsdag 14-08-18:Vanmiddag heb ik voor vriendinnen heerlijke wafels gemaakt in het…

Lees verder