Lactosevrij eetdagboek week 15

Maandag 06-04-20:
Vanavond maakte ik deze heerlijke rucola stamppot weer. Dat was echt weer veel te lang geleden, we hebben er weer van gesmuld. Eitje pocheren ging deze keer niet helemaal vanzelf, maar het valt niet tegen hè.

Dinsdag 07-04-20:
Vandaag maakte ik de rucola stamppot van gister nog even warm en daarbij aten we een worstje. Mmm!

Woensdag 08-04-20:
Ik had deze pofaardappelen van Cêlavíta gekocht bij de AH. Laat de yoghurt -knoflookdip wel weg want deze bevat lactose. Super lekkere aardappels, je zet ze in de magnetron en je hoeft er niet naar om te kijken. Wat grof zeezout erover en smullen maar. Daarbij maakte ik een potje erwten met wortel warm (echt heel lang geleden) en daarbij bakte ik verse kabeljauw uit de koeling in vloeibare plantaardige margarine en olijfolie. Ik strooide er nog wat verse fijn gesneden dille overheen.

Donderdag 09-04-20:
Vanavond maakte ik weer een nieuw recept met de kruiden van Green gypsy. Jammie, wat was dit weer lekker zeg. Tagliatelle met paksoi, gehakt en Parmezaanse kaas. Binnenkort komt het recept weer bij Green gypsy online. De kruiden zijn echte aanraders, vooral ook met een lactose-intolerantie. Je hebt in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel staan.

Vrijdag 10-04-20:
Ik zei tegen mijn moeder wat voor soepje zal ik weer eens maken? Ze zei gelijk, een lekker vers tomatensoepje. Ja dat is een goed idee zei ik. Ik kocht 1,5 kilo tomaten, zo kreeg ik een flinke pan soep. Daar kunnen we van het weekend nog lekker van smullen tijdens de lunch.

Zaterdag 11-04-20:
Vanavond hebben we weer lasagne bolognese gegeten van de wereldgerechten van Knorr (kan sporen van melk bevatten). Deze vinden wij allemaal heel erg lekker. Ik had deze keer verse lasagnebladen gebruikt, de lasagne bleef alleen iets natter dan normaal maar daar smaakte hij niet minder om. Ik gebruikte lactosearme melk. Binnenkort wil ik mijn eigen recept voor lasagne weer eens maken want die vind ik ook zo lekker vooral met de lactosevrije bechamelsaus.

Zondag 12-04-20:
Vandaag was het weer zo’n mooie zonnige dag. En het is natuurlijk ook Pasen, ook al kunnen we dat dit jaar niet uitgebreid vieren. Met ons gezin maakten we er een gezellig weekend van. ’s Morgens om 11uur zijn we heerlijk gaan brunchen. En alles was natuurlijk lactosevrij. Ik maakte de Dalgona koffie die op dit moment een echte hype is. Het recept zag ik bij Betty’s kitchen. Ik maakte hem met warme havermelk.

De kaneelbroodjes maakte ik met de mix van de Lidl van Belbake (kan sporen van melk bevatten). Voeg lactosevrije melk en boter toe.

Wat dacht je van deze heerlijke Paaszoenen van Buys (kan melk bevatten)? Jammie, op de achtergrond zie je kaiserbroodjes zelf afgebakken en in stukjes gesneden en natuurlijk horen bij Pasen gekookte eitjes lekker met een beetje zout en oregano.

En lekker wat lactoserije smeersels erbij zoals de nieuwe tomaat basilicum spread van Oatly, eiersalade (kan melk bevatten), zelf gebakken cake met de mix van Aldi (voeg lactosevrije melk en boter toe) met MinusL slagroom uit een spuitbus. En lekker wat fijngesneden fruit met suikerdecoratie van de Lidl (bevat melkeiwit).

En ik maakte er lekkere lactosevrije nacho’s en bugles naturel met Parmezaanse geraspte kaas en oregano bij. Een heerlijke uitgebreide brunch!!

En ’s avonds hebben we lekker gegourmet, ik denk dat heel veel mensen dat gingen doen. Wij noemen het trouwens bakplaten want in die pannetjes doet niemand het toch meer? Of wel? Het was heerlijk. Ik kookte er nog wat fusilli bij en voegde daar lactosevrije kookroom (blue band) bij die ik eindelijk heb gevonden bij onze AH. En wat kruiden en groente die ik bij de gourmet had gesneden. Simpel maar wel erg lekker. En zelfgemaakte satésaus.