Paas cupcakes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 12 personen.

Deze Paas cupcakes zien er niet alleen heel mooi uit, ze smaken ook nog eens heerlijk. Cupcakes bakken blijft hartstikke leuk, dat gaat nooit vervelen. En met daar bovenop een heerlijke botercrème, mmm! Mij kun je er heel stiekem toch wel voor wakker maken ook al ben ik helemaal niet zo'n zoetekauw. Ook al is het nu een vreselijke situatie vanwege het corona virus, je kunt er thuis met je gezin toch wat leuks van maken tijdens de Paasdagen. En daar passen deze verrukkelijke cupcakes perfect bij.

Ik had nu de het zakje botercrème van de Jumbo gebruikt. Dr. Oetker kan ook die bevat alleen ook melkeiwit. Het bevat melkeiwit dus het kan dat er sporen van lactose aan kleven. Als je heel gevoelig bent, kun je deze beter niet gebruiken.

Je kunt de botercrème ook zelf maken. Ik heb de vanille botercrème van het recept van Laura’s Bakery weleens eerder gemaakt. Vervang de roomboter voor plantaardige boter zoals bijvoorbeeld de wajang verkrijgbaar bij Jumbo of de plantenmargarine van de Albert Heijn. En de melk voor lactosevrije melk. Recept vind je hier onderaan.

*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd35 minuten

 3 eieren
 175 wajang boter/ plantenmargarine AH
 175 suiker
 1 zakje vanillesuiker
 175 zelfrijzend bakmeel
 2 eetl lactosearme melk MinusL/ Arla lactofree/ Campina of plantaardige melk
 Botercrème:
 mix voor botercrème Jumbomerk (bevat melkeiwit)
 100 g wajang boter/ plantenmargarine AH
 125 ml koude lactosearme melk MinusL/ Arla lactofree/ Campina of plantaardige melk
 suikerdecoratie Pasen Lidl (bevat melkeiwit)

1

Zorg dat de eieren en de boter op kamertemperatuur zijn.

2

En snij de boter in stukjes.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

4

Doe de lactosevrije boter, de eieren, suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en de 2 eetlepels lactosevrije melk in een kom. En klop dit in 3-4 minuten tot een luchtig beslag met de mixer.

5

Doe je papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm, ik had een siliconen gebruikt. Pak nu tussen 2 eetlepels een beetje cupcake beslag en leg het in elk bakvormpje. Verdeel het over alle 12 de cupcakes. Bak ze in de oven ongeveer 15-20 minuten gaar, prik er met een cocktailprikker in om te kijken of ze gaar zijn.

6

Ondertussen als je cupcakes hard hun best staan te doen in de oven kun je de botercreme maken.

7

Zorg ook dat deze lactosevrije boter op kamertemperatuur is en snij in stukjes.

8

Doe de boter in een kom en klop het met de mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut smeuïg. Voeg de lactosevrije melk en de mix voor botercreme toe.

9

Mix het geheel een 1,5 minuut op de laagste stand totdat het iets dikker en smeuïg wordt.

10

Laat de cupcakes afkoelen zodra ze uit de oven komen (haal ze na een paar minuutjes uit de muffin bakvorm en zet ze op het rooster).

11

Doe de botercreme vervolgens in een spuitzak, en spuit flinke toeven botercrème op de cupcakes. Versier met de suikerdecoratie in de sfeer van Pasen.

12

Tadaaaa, lekkere en leuke Paas cupcakes.

13

14


Laura's bakery - Basisrecept vanille botercrème
Jumbo - Botercrème
Suikerdecoratie - Lidl (bevat ook melkeiwit, kijk voor jezelf of je dit verdragen kan). 

Ingredienten

 3 eieren
 175 wajang boter/ plantenmargarine AH
 175 suiker
 1 zakje vanillesuiker
 175 zelfrijzend bakmeel
 2 eetl lactosearme melk MinusL/ Arla lactofree/ Campina of plantaardige melk
 Botercrème:
 mix voor botercrème Jumbomerk (bevat melkeiwit)
 100 g wajang boter/ plantenmargarine AH
 125 ml koude lactosearme melk MinusL/ Arla lactofree/ Campina of plantaardige melk
 suikerdecoratie Pasen Lidl (bevat melkeiwit)

Stappen

1

Zorg dat de eieren en de boter op kamertemperatuur zijn.

2

En snij de boter in stukjes.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

4

Doe de lactosevrije boter, de eieren, suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en de 2 eetlepels lactosevrije melk in een kom. En klop dit in 3-4 minuten tot een luchtig beslag met de mixer.

5

Doe je papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm, ik had een siliconen gebruikt. Pak nu tussen 2 eetlepels een beetje cupcake beslag en leg het in elk bakvormpje. Verdeel het over alle 12 de cupcakes. Bak ze in de oven ongeveer 15-20 minuten gaar, prik er met een cocktailprikker in om te kijken of ze gaar zijn.

6

Ondertussen als je cupcakes hard hun best staan te doen in de oven kun je de botercreme maken.

7

Zorg ook dat deze lactosevrije boter op kamertemperatuur is en snij in stukjes.

8

Doe de boter in een kom en klop het met de mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut smeuïg. Voeg de lactosevrije melk en de mix voor botercreme toe.

9

Mix het geheel een 1,5 minuut op de laagste stand totdat het iets dikker en smeuïg wordt.

10

Laat de cupcakes afkoelen zodra ze uit de oven komen (haal ze na een paar minuutjes uit de muffin bakvorm en zet ze op het rooster).

11

Doe de botercreme vervolgens in een spuitzak, en spuit flinke toeven botercrème op de cupcakes. Versier met de suikerdecoratie in de sfeer van Pasen.

12

Tadaaaa, lekkere en leuke Paas cupcakes.

13

14

Paas cupcakes lactosevrij