Lactosevrij eetdagboek week 1 2020

Woensdag 01-01-20:
Vandaag was een pittige dag hahah. Vannacht was ik laat thuis, en onze zoon had onverwachts bij mijn ouders geslapen. Na een paar uur slaap heb ik hem gehaald voor zijn bambix ontbijt. Daarna gelukkig nog wel even geslapen. Daarna zijn we bij mijn schoonfamilie wezen nieuwjaren. ’s Avonds aten we nog restjes gourmetvlees van gister en we bakte er wat rauw gebakken aardappeltjes bij in de pan. En ik maakte nog wat lactosevrije sat├ęsaus warm.

Donderdag 02-01-20:
Ik ben al een tijdje lid van Hello Fresh, en ik heb het ook al een aantal keer besteld. Ik heb jullie al zolang beloofd om er een blogje over te schrijven, en ik beloof deze komt binnenkort online.

Nu had ik hem alleen niet gepauzeerd, vergeten door al die rommelige dagen. En toen ineens kreeg ik een berichtje dat met Oudjaarsdag de box binnen kwam. Oh nee dacht ik, want ik zoek altijd lactosevrije recepten uit, alleen het viel mee. Alleen de tomaten-wortelsoep bevatte mozzarella, deze heb ik voor mijn ouders gemaakt. En ze vonden hem heerlijk. Voor ons zelf maakte ik een sla stamppot met cherrytomaatjes gebakken met een beetje mosterd en een scheutje water. En een stukje varkenshaas gebakken in wajang boter.

Vrijdag 03-01-19:
Vandaag aten we een pasta met tonijn. Verrukkelijk weer. De pesto bevatte melk, door de kaas die erin zat. Maar ik heb nergens last van gehad gelukkig. De sla moest je er zo bij serveren maar ik heb het erdoorheen gedaan. Dat vonden wij net zo lekker.

Zaterdag 04-01-20:
Vandaag werd ons lieve nichtje 2 jaar! We hebben daar lekker frietjes gegeten en daarbij bestelde ik een braadworst. Mmm!!

Zondag 05-01-20:
Ik had nog een ossenhaas van de Aldi in de diepvries zitten. Deze hebben we laten ontdooien. En we hebben hem gebakken in plantenmargarine van de AH en daarbij hebben we nog wat champignons gebakken. En ook weer wat rauw gebakken aardappels erbij gebakken. Dat zijn echt onze lievelingsaardappeltjes. Ik had er wat Provinciaalse kruiden over gestrooid en een snufje zout. En natuurlijk een klodder Belze majoneis erbij haha. En de eerste lactosevrije eetdagboek is ook weer een feit.