Wraps met saté lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.

Deze wraps met een schnitzel en saté zijn zo ontzettend lekker. Ideaal als je weinig tijd hebt en toch wat lekkers op tafel wilt zetten. Je kunt je satésaus ook zelf kopen dan is ben je helemaal snel klaar. Ik maak hem graag zelf met pindakaas. Kijk altijd goed op de verpakking van de satésaus.

Van deze weet ik dat ze lactosevrij zijn:
- satésaus Remia kant en klaar en die jezelf aan moet met maken met lactosevrije melk of water
- satésaus hot/ ketjap Remia
- Inproba
- pittige Surinaamse pindasaus Aldi
– bakjes satesaus Lidl
- bakjes sate Aldi
- satesaus Hela (lactosevrij en glutenvrij)
- saté ajam met pindasaus en saté babi met pindasaus AH
- zakje marinade sate (kan melk bevatten)/ javaanse pinda satesaus/ satesaus pikant Conimex
Hier onderaan vind je het recept voor zelfgemaakte satésaus, verdubbel het recept wel even.

Tip: Je kunt de taugé ook even meebakken met de schnitzels.

*Fructosearm: Maak de satésaus zelf, gebruik pindakaas zonder suiker en laat de curry weg. Kijk voor jezelf of je de schnitzel en de tomaat verdragen kan.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd20 minuten

 4 wraps
 2 gehakt-kipschnitzel (Ah, Jumbo)
 2 x portie recept satésaus of een bakje Remia/ Inproba satésaus
 4 handjes taugé
 8 cherrytomaatjes
 1 komkommer
 scheutje olie
 eventueel sla

1

Doe een scheutje olie in de pan en maak warm.

2

Bak je kip gehaktschnitzel in ruim 6 minuten bruin en gaar.

3

Maak je wraps warm in de magnetron of in de koekenpan (kijk voor instructies op de verpakking).

4

Maak zelf je satésaus met pindakaas, recept vind je hier onderaan. Of gebruik kant en klare lactosevrije satésaus van Remia of Inproba.

5

Maak mooie stroken van de komkommer met een dunschiller. En snij de cherrytomaten door de helft.

6

Smeer de wraps in met de satésaus en verdeel er de taugé, komkommer en cherrytomaatjes overheen. Je kan er eventueel ook nog sla aan toevoegen. En leg de helft van de schnitzel hierop.

7

Rol ze stevig dicht, en ga zo door totdat je 4 wraps hebt. Snij ze door de helft en aanvallen maar.

8

9

wraps


Satésaus - Lactosevrijeten

Ingredienten

 4 wraps
 2 gehakt-kipschnitzel (Ah, Jumbo)
 2 x portie recept satésaus of een bakje Remia/ Inproba satésaus
 4 handjes taugé
 8 cherrytomaatjes
 1 komkommer
 scheutje olie
 eventueel sla

Stappen

1

Doe een scheutje olie in de pan en maak warm.

2

Bak je kip gehaktschnitzel in ruim 6 minuten bruin en gaar.

3

Maak je wraps warm in de magnetron of in de koekenpan (kijk voor instructies op de verpakking).

4

Maak zelf je satésaus met pindakaas, recept vind je hier onderaan. Of gebruik kant en klare lactosevrije satésaus van Remia of Inproba.

5

Maak mooie stroken van de komkommer met een dunschiller. En snij de cherrytomaten door de helft.

6

Smeer de wraps in met de satésaus en verdeel er de taugé, komkommer en cherrytomaatjes overheen. Je kan er eventueel ook nog sla aan toevoegen. En leg de helft van de schnitzel hierop.

7

Rol ze stevig dicht, en ga zo door totdat je 4 wraps hebt. Snij ze door de helft en aanvallen maar.

8

9

wraps

Wraps met satésaus en taugé lactosevrij