Taco’s met gehakt lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 3-4 personen.
Ik heb altijd genoeg in huis maar plan nooit echt van te voren wat we gaan eten. En zo ontstaan er nog weleens hele verrassende recepten. Zoals deze taco's met gehakt. Deze moet je echt eens proberen. En zo zal je zien dat het helemaal niet moeilijk is om zonder pakjes en zakjes te koken. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de groente. Maar wij vinden deze combinatie het lekkerst. En voeg naar smaak de kruiden toe. Serveer er chilisaus, rucola en zelf geraspte kaas (belegen tot oud) of Kees kaas geraspt of Parrano geraspt toe. Kijk voor jezelf wat je verdragen kan. Onderaan dit recept staat een link over "kaas eten met een lactose-intolerantie".
Fructosearm: Gebruik een groene paprika, en het groen van de lente ui. Let op met de kruiden kijk zelf hoeveel je hebben kan. Vervang de ketjap manis door sojasaus.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 500 g gehakt half om half
 olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie
 1 paprika
 3 steeltjes lente-ui
 2 stelen bleekselderij
 100 g champignons
 1 cm gember
 300 g gezeefde tomaten/ 400 gram tomatenblokjes
 scheutje ketjap manis
 1 theel rozemarijn
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder
 flinke snuf chilipoeder
 chilisaus
 rucola
 zelf geraspte belegen tot oude kaas (Kees kaas geraspt/ Paranno)
 1 pak taco's shells 12 stuks

1

Doe de olie in een koekenpan en bak het gehakt rul.

2

Snij ondertussen de paprika, lente ui en de bleekselderij fijn of maak ze fijn in de keukenmachine.

3

En snij de champignons in schijfjes.

4

Bak deze groente 5 minuten mee. Rasp je gember en bak een minuut mee.

5

Voeg de gezeefde tomaten of de tomatenblokjes, rozemarijn, scheutje ketjap en de kruiden toe. Roer nog even goed door en klaar is je saus.

6

Maak de taco's even warm in je oven (volg de instructies op de verpakking).

7

Schep het gehaktmengsel in de taco's. Bij het opdienen kun je er nog wat zelf geraspte belegen tot oude kaas overheen strooien of gebruik Kees kaas geraspt of Paranno (kijk voor jezelf of je deze verdragen kan). Je kunt er ook nog chilisaus en rucola bij serveren. Mmm, het staat al in een half uurtje op tafel!


Kaas eten met een lactose-intolerantie 

Ingredienten

 500 g gehakt half om half
 olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie
 1 paprika
 3 steeltjes lente-ui
 2 stelen bleekselderij
 100 g champignons
 1 cm gember
 300 g gezeefde tomaten/ 400 gram tomatenblokjes
 scheutje ketjap manis
 1 theel rozemarijn
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder
 flinke snuf chilipoeder
 chilisaus
 rucola
 zelf geraspte belegen tot oude kaas (Kees kaas geraspt/ Paranno)
 1 pak taco's shells 12 stuks

Stappen

1

Doe de olie in een koekenpan en bak het gehakt rul.

2

Snij ondertussen de paprika, lente ui en de bleekselderij fijn of maak ze fijn in de keukenmachine.

3

En snij de champignons in schijfjes.

4

Bak deze groente 5 minuten mee. Rasp je gember en bak een minuut mee.

5

Voeg de gezeefde tomaten of de tomatenblokjes, rozemarijn, scheutje ketjap en de kruiden toe. Roer nog even goed door en klaar is je saus.

6

Maak de taco's even warm in je oven (volg de instructies op de verpakking).

7

Schep het gehaktmengsel in de taco's. Bij het opdienen kun je er nog wat zelf geraspte belegen tot oude kaas overheen strooien of gebruik Kees kaas geraspt of Paranno (kijk voor jezelf of je deze verdragen kan). Je kunt er ook nog chilisaus en rucola bij serveren. Mmm, het staat al in een half uurtje op tafel!

Taco’s met gehakt lactosevrij