Lactosevrij eetdagboek week 2 – 2020

Maandag 06-01-20 en Dinsdag 07-01-20:
Afgelopen Zondag had ik zo’n zin in de aller lekkerste lactosevrije spaghetti alla carbonara maar we ik had al ossenhaas uit de vriezer gehaald dus ik besloot het vandaag te maken. Mmm, ik vind dit zo ontzettend lekker!! Heb jij het ook al weleens zelf gemaakt?

Woensdag 08-01-20:
Ik had nog lactosevrije lasagne in de vriezer zitten dus deze had ik voor vanavond uitgehaald. Helaas is tie wel veel minder lekker dan als je hem gelijk op eet. Maar ach we hadden toch onze portie groente weer binnen.

Donderdag 09-01-20:
Ik vond dat het weer hoog tijd werd voor een lekker gezond soepje. Ik kreeg wat lekkere recepten van mijn tante. Deze heb ik naar eigen smaak aangepast, en daar is deze verrukkelijke lactosevrije witlofsoep uit ontstaan. Binnenkort komt deze online. Ik gebruikte alleen witlof en peterselie als groente en om hem lekker romig te maken voegde ik nog lactosearme slagroom van Minusl toe.

Vrijdag 10-01-20:
Ook vandaag genoot ik nog lekker van het lactosevrije witlofsoepje. Daarbij had ik (spelt) pitabroodjes van de Albert Heijn open gesneden, daartussen had ik extra belgen 30+ kaas van Milner gelegd en deze dichtgevouwen in de tosti gelegd. Lekker joh!

Voor mijn man maakte ik een simpele kippensoep met de zakjes van Golden spoon (kan melk bevatten). Deze heb ik aan de kook gebracht en daaraan 350 gram kippendijfilet in stukjes aan toegevoegd. Deze 10 minuten laten koken en hij was heerlijk. Super simpel, we hebben er Zaterdagmiddag ook nog van gesmuld en ik heb ook nog wat aan mijn ouders gegeven.

Zaterdag 11-01-20:
We hadden ’s middags een kraamfeest en daarna zijn we even lang de Mc Donalds gereden. In deze blog lees je er alles over. Ik bestelde een Mc chicken (deze kan sporen van melk bevatten). Ik ben alleen vergeten een foto te maken.

Zondag 12-01-20:
Vanavond aten we voor het eerst met zijn tweetjes pizzatjes uit de pizzarette. Onze zoon hadden we op bed gelegd en daarna zijn we aan het bakken geslagen onder het genot van een heerlijk borreltje. Meestal doen we het met vrienden, maar zo samen vonden we het ook weleens gezellig en lekker. Ik had de pizzabodems van Danerolles om te proberen (kan melk bevatten). En voor beleg had ik ham, salami, shoarma, Parrano geraspt, champignons, lente-ui en Italiaanse kruiden. Jammie het was weer smullen. En als toetje heb ik gesmuld van een vegan magnum almond.