Varkens ribbetjes met citroen lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.
Ik was online een bestelling aan het plaatsen en ik wist echt niet wat voor vlees ik nu weer eens moest kiezen. Herken je dat? Dus had ik vlees in getikt. En daar stonden deze ribbetjes tussen. Nou die komen hier zeker weten vaker op tafel. Mmm, zo lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Je moet alleen wel de tijd nemen om ze te bakken want ze hebben een lange baktijd. Maar dan hoef je ze alleen maar een paar keer om te draaien voor de rest is het een super simpel lactosevrij recept.
*Fructosearm: Dit recept is fructosearm, let op met de hoeveelheid peper.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd45 minutenTotale tijd50 minuten

 500 g varkens platte ribbetjes
 snufje zout
 snufje peper
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie + een paar extra druppels
 halve citroen
 scheutje citroensap
 handje verse peterselie
 1 cm gember

1

Strooi de zout en peper over de ribbetjes heen.

2

Maak de olie warm in de koekenpan. En voeg ze toe en bak ze in 30-45 minuten gaar. Draai ze regelmatig even om. Voeg bij de laatste 10 minuten nog een scheutje citroensap toe.

3

Snij ondertussen de peterselie fijn. Was een halve citroen af onder kraan. Rasp de schil van de halve citroen boven de peterselie met een (fijne kaas) rasp.. En rasp de gember ook boven de peterselie. En voeg een paar druppels olijfolie toe. Roer een beetje door elkaar.

4

Zodra de ribbetjes klaar zijn strooi je de peterselie mengsel over de ribbetjes heen. Mmm, dat wordt genieten.

Ingredienten

 500 g varkens platte ribbetjes
 snufje zout
 snufje peper
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie + een paar extra druppels
 halve citroen
 scheutje citroensap
 handje verse peterselie
 1 cm gember

Stappen

1

Strooi de zout en peper over de ribbetjes heen.

2

Maak de olie warm in de koekenpan. En voeg ze toe en bak ze in 30-45 minuten gaar. Draai ze regelmatig even om. Voeg bij de laatste 10 minuten nog een scheutje citroensap toe.

3

Snij ondertussen de peterselie fijn. Was een halve citroen af onder kraan. Rasp de schil van de halve citroen boven de peterselie met een (fijne kaas) rasp.. En rasp de gember ook boven de peterselie. En voeg een paar druppels olijfolie toe. Roer een beetje door elkaar.

4

Zodra de ribbetjes klaar zijn strooi je de peterselie mengsel over de ribbetjes heen. Mmm, dat wordt genieten.

Varkens ribbetjes met citroen lactosevrij