Chocolade koffie eierkoeken

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 10 eierkoeken.

Dit heerlijke recept voor chocolade koffie eierkoeken kreeg ik opgestuurd van Joanne. Ze zijn niet moeilijk te maken, dus krijg je onverwachts visite? Dan heb je ze zo in de oven staan. Zeker weten dat ze goed in de smaak vallen. Ze zijn volledig lactosevrij. Je kunt ook nog wat pure chocolade (kijk altijd goed op de verpakking of deze lactosevrij is) raspen en toevoegen. Dat ga ik de volgende keer ook eens doen.

Heb jij ook een lekker lactosevrij recept? Stuur deze dan naar me op. Ik vind het zo leuk om nieuwe recepten uit te proberen.

Fructosearm: Gebruik speltbloem een eetlepel bakpoeder als je ook gevoelig bent voor tarwe. Vervang de suiker door druivensuiker. Voeg eventueel het merg van een vanillestokje toe. Let op de met de hoeveel cacao. 

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd25 minuten

 4 eieren
 200 g zelfrijzend bakmeel
 200 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 1 eetl oploskoffie
 2 eetl cacaopoeder

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 10-15 minuten).

2

Doe de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker in een kom. En klop met de mixer alles in een paar minuten tot een luchtige massa.

3

Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor. En voeg als laatste het cacao en de oploskoffie toe. En spatel het nog even goed door elkaar.

4

Beleg een bakplaat met bakpapier. Maak met 2 lepels kleine hoopjes op de bakplaat. Zorg dat er nog wat ruimte tussen zit. En wrijf een beetje uit met de lepel. Ik had de eerste en de tweede ronde 6 eierkoeken gebakken. En als laatste nog eens 4 stuks. Zet ze nu in de oven voor ongeveer 10-15 minuten.

5

Haal ze vervolgens uit de oven. Ze kleven nog een beetje aan het bakpapier. Ik had ze er met een spatel vanaf gehaald. En nu kun je ze af laten koelen. En nu smullen maar. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.

Ingredienten

 4 eieren
 200 g zelfrijzend bakmeel
 200 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 1 eetl oploskoffie
 2 eetl cacaopoeder

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 10-15 minuten).

2

Doe de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker in een kom. En klop met de mixer alles in een paar minuten tot een luchtige massa.

3

Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor. En voeg als laatste het cacao en de oploskoffie toe. En spatel het nog even goed door elkaar.

4

Beleg een bakplaat met bakpapier. Maak met 2 lepels kleine hoopjes op de bakplaat. Zorg dat er nog wat ruimte tussen zit. En wrijf een beetje uit met de lepel. Ik had de eerste en de tweede ronde 6 eierkoeken gebakken. En als laatste nog eens 4 stuks. Zet ze nu in de oven voor ongeveer 10-15 minuten.

5

Haal ze vervolgens uit de oven. Ze kleven nog een beetje aan het bakpapier. Ik had ze er met een spatel vanaf gehaald. En nu kun je ze af laten koelen. En nu smullen maar. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.

Chocolade koffie eierkoeken