Eetdagboek week 7 2021 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week heerlijke rundvlees in plantaardige margarine van mijn moeder, garnalen in een verrukkelijke lactosevrije marinade en de lactosevrije zoete-aardappelboerenkoolstamppot stond ook weer eens op tafel.

Maandag 08-02-21:
Vanavond aten wij nog een dagje van de Tropische pasta met ananas en de kruiden van Green Gypsy. Heerlijk maaltje voor de Maandag! 
eetdagboek


Dinsdag 09-02-21:
Mijn moeder vroeg of wij ook rundvlees wilden, die heeft lekker wat uurtjes staan sudderen. Mmmm, zo lekker! Mijn moeder gebruikt dan altijd ‘mijn’ (lees: wajang margarine deze keer) boter. Zo kan ik er ook heerlijk van mee smikkelen. Ik maakte er een potje erwten met wortels bij warm en ik kookte weer eens aardappels in de micro cook van Tupperware.


Woensdag 10-02-21:
Oelala, vanavond stonden er garnalen met rijst op tafel. En dit was zo ontzettend lekker, we hebben er echt van genoten. De recepten komen binnenkort online bij Green Gypsy, want ook deze keer gebruikte ik weer deze heerlijke muscles 4 fish kruiden. Donderdag 11-02-21:
Ik maakte weer eens deze heerlijke lactosevrije zoete-aardappelboerenkoolstamppot. Zo lekker zoet en met een lekker zoutje van de spekblokjes erdoorheen.
We hadden ’s morgens onze boodschappen bezorgd gekregen van Jumbo, en ik had zin in deze stamppot. Alleen was ik zalm vergeten te bestellen. Ik moest toch even een bestelling ophalen bij de Xenos. Ik heb zoveel leuk servies gescoord. Helemaal blij mee. Toen ben ik gelijk even langs de Appie gereden en kocht ik 2 zalmmootjes. En nu ik er toch was kocht ik ook alle vegan zuivel die er nieuw in de koeling lag. Hou mijn blog in de gaten want ik ga er natuurlijk weer over reviewen. Ook vind je ze hier terug in dit makkelijke overzicht met nieuwe lactosevrije producten. 
eetdagboek


Vrijdag 12-02-21:
Vandaag bakte ik wat hamburgers (Jumbo) erbij. Deze liggen standaard bij mij in de vriezer zodat ik altijd wat in huis heb. Ik heb ze gebakken in vloeibare plantaardige boter (Lidl) en zo hadden we nog een heerlijk maaltje. 
eetdagboek


Zaterdag 13-02-21:
Het is me toch wat hè. We kunnen nog steeds niet een pannekoekenhuis bezoeken om lekker even een pannenkoekje te bestellen. Ik merk aan mezelf dat ik het echt wel mis, even ergens een speciaalbiertje drinken of ergens een hapje eten. En ik had mezelf zo lekker zitten maken met pannenkoeken met gember want deze bestel ik altijd bij het pannenkoekenhuis. Ik besloot om ze zelf eens te gaan bakken. Ik had deze bak gember gekocht, vervolgens heb ik eerst het lactosevrije pannenkoekenbeslag in de koekenpan met plantaardige margarine gegoten en toen de gember er op gelegd. Even bakken aan beide kanten en aanvallen maar! Ze waren net zo lekker uit het pannenkoekenhuis. Jammie!

Ik had de pannenkoeken trouwens buiten bij een kachel gebakken, mijn schoonouders aten mee. En ik bakte ook voor mijn ouders wat pannenkoeken, mijn moeder maakt altijd het beslag met de ‘gewone’ melk. En voor mezelf maak ik altijd mijn eigen beslag met lactosevrije melk en speltbloem.

Zo bleef mijn huisje lekker schoon en hadden we toch pannenkoeken. Ik bakte er ook een aantal met bacon. Dat is ook zo lekker, wat stroop en poedersuiker eroverheen en smullen maar. Maar de naturel pannenkoek doet het ook altijd goed hè. 


Zondag 14-02-21:
Valentijnsdag vandaag! Mijn man had dit jaar geen bosje bloemen gekocht maar hij had wel ’s morgens om 7uur al voor een ontbijtje gezorgd. Onze zoon was al vroeg wakker en ik mocht lekker even blijven liggen. Dat was al lekker, en ook het ontbijt hoefde ik deze Zondag niet klaar te maken. Ik had in mijn stories op instagram een fotootje gedeeld. Hij had pistolets afgebakken, eieren gekookt, extra pure chocolade gesmolten waar we banaan in konden dippen. En blokjes belegen kaas (suikers en koolhydraten op 0). Mmm, echt feestje op de vroege morgen.

Daarna zijn we al om 9uur vertrokken naar het ijs. We waren naar de Steendert gereden, half uurtje bij ons vandaan. En daar hadden we werkelijk waar een hele plas voor onszelf. En het schaatste me toch lekker. En het was zo mooi daar, ik twijfelde eerst of ik wel mee zou gaan. Onze zoon heeft het zo gezien op de slee, maar het ging nu best goed en we hebben er echt even van genoten. Dat moest ook wel vandaag, want morgen gaat het weer regenen. Ik moet eerlijk zijn dat ik dat ook niet erg vind dat alles weer normaal wordt. Maar leuk was het wel weer!
eetdagboek
eetdagboek
’s Avonds hebben we een heerlijk lactosevrij Chinees tomatensoepje gegeten. En als hoofdgerecht had ik heerlijke steaks van de Meatlovers gekocht bij de Jumbo, deze had mijn man gegrild in de grillpan met wat champignons en olijfolie. Ik bakte er aardappelbolletjes (kan melk bevatten) in de airfryer bij en wat rucola sla. Ik wilde nog lactosevrije lava cakejes bakken, maar we zaten zo vol. Uiteindelijk heb ik nog een lekker bakje cafiënevrije koffie voor mezelf gezet met een melkcupje van Minusl.