Eetdagboek week 52 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week noodles in ketjap saus met zalm, een heerlijke ossenhaas van de slager met een snelle lactosevrije champignonsaus. En we aten 2 dagen heerlijke hapjes met Kerst. Mijn schoonszusjes en schoonmoeder maakte ook allerlei lekkers.

Maandag 21-12-20:
Dit recept heb ik al eerder eens gemaakt; noodles in ketjap saus met zalm, maar ik had er nog nooit een goede foto van genomen. Ik had er weer zoveel zin in, dus nu maakte ik het opnieuw en natuurlijk maakte ik er nu wel een mooie foto van. Ik heb een nieuwe lamp waardoor ik ook makkelijker aan het einde van de dag of ’s avonds een foto kan nemen. Ik ben er zo blij mee. Wil je voor een snelle hap? Dan moet je dit zeker eens proberen. Binnenkort komt dit recept online. Ik gebruikte de Jumbo wok noodles die je maar 1 minuut mee hoeft te verwarmen.Dinsdag 22-12-20 & Woensdag 23-12-20:
Mijn vriendin stuurde me een recept op voor boerenkool met worst in bladerdeeg. Ik wilde dit ook al heel lang maken, en dit ga ik zeker vaker maken. Wat heerlijk! Ik maak er binnenkort nog een mooie foto van en dan ga ik hem delen.


Donderdag 24-12-20:
Vanavond was het Kerstavond, en ik was ’s middags mijn bestelling bij de slager wezen halen en ik had gelijk 2 ossenhaasjes besteld. Ik maakte er deze snelle  lactosevrije champignonsaus bij en zoete aardappelfrietjes maakte ik warm in de airfryer van de Jumbo.


Vrijdag 25-12-20:
Het is 1e Kerstdag, mijn schoonzusje, schoonmoeder en ik maakte allemaal kleine hapjes. Gevulde eieren, toast met brie, honing en walnoot, komkommer met kaas, kippenkluifjes, stoofvlees, gehaktballetjes in tomatensaus, aardappelkerstboompjes, 3 soorten zelfgemaakte bitterballen, chinese tomatensoep en carpaccio in glaasjes. Het was erg lekker en gezellig.

Als toetje had mijn schoonzusje bowl gemaakt, en ik maakte deze lactosevrije ijstaart met oreo, En je kon zelf ijs scheppen van Professor Grunschnabel Maromokotro Snow White en het zelf gemaakte groene thee ijs en deze kon je in de suikerschelpen van Jos Poëll scheppen. Ik had ook nog stracciatellaijs en slagroom die wel lactose bevatte, die was voor de rest. Ik had zelf ijstaart op en een beetje bowl.Zaterdag 26-12-20:
2e Kerstdag kwamen mijn ouders en broer en schoonzus. Ook mijn schoonzusje maakte wat lekkers en ik warmde nog wat van gister op. Ik maakte nu ook röstirondjes met gerookte zalm, ragout bakjes met kant en klare ragout (niet lactosevrij) voor mijn moeder. Mijn schoonzusje maakte heerlijke wraps met lactosevrije roomkaas en zalm en wraps met carpaccio en truffelmayonaise. Yummy, weer heerlijk gesmuld. En we hadden hetzelfde toetje als gister en ik had er nog zoete aardappel tiramisu bij gemaakt. Deze komt binnenkort online.

Zondag 27-12-20:
3e Kerstdag oftewel leftover day, zoals ik heel veel voorbij zag komen haha. Ik maakte het stoofvlees nog even warm die ik apart had gehouden. Ik bakte Franse frietjes in de airfryer en ik serveerde er nog wat rucola bij. Een verrukkelijk maaltje nog hoor. Heerlijk zo’n luie Zondag na de Kerstdagen.