Snelle vegan champignonroomsaus lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer voor 4 personen.

Ik ben super gek op deze basissaus van Remia, je zet in een super snelle handomdraai een lekker lactosevrij sausje op tafel. Ik hoor vaak van mensen dat ze liever hun saus zelf maken met bloem en lactosevrije boter (recept vind je onderaan). Dat kan ook die is ook heel erg lekker en zonder toevoegingen, maar ik vind het soms ook weleens fijn om even snel een lekker sausje tevoorschijn te toveren.

We aten afgelopen week een heerlijke varkensschnitzel van de Appie, en ik had spontaan zin in een lekker sausje erover. Ik had toevallig nog een bakje van deze witte basissaus van Remia staan. Ik wilde het recept jullie niet onthouden, want dit is ook een super lekkere tip voor de Kerstdagen. Als je je toch al uitslooft met een 3 gangenmenu, dan kun je er nog even deze snelle champignonroomsaus bij maken want hij smaakt heerlijk bij een stuk vlees of (vegan) schnitzel. En als je van makkelijk en lekker houdt zal dit je sowieso aanspreken.

Deze saus is niet alleen lactosevrij maar ook nog eens vegan. Onderaan vind je ook nog een leuke blog inclusief het recept van een lekkere lactosevrije kaassaus, die je ook kunt maken met deze basissaus.

snelle

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd10 minutenTotale tijd15 minuten

 2 steeltjes lente-ui
 50 g champignons (vers of uit pot)
 scheutje plantaardige vloeibare boter of een klontje plantaardige margarine
 1 bakje Remia cuisine basissaus wit
 1 eetl Italiaanse kruiden
 snufje peper

1

Doe een scheutje lactosevrije boter in de kookpan.

2

Snij de lente-ui fijn en fruit deze een paar minuten en voeg vervolgens de champignons in schijfjes toe.

3

Laat even pruttelen. Voeg vervolgens de basissaus toe en blijf goed roeren.

4

Zodra de saus warm geworden is voeg je een eetlepel Italiaanse kruiden en een snufje peper toe. Roer alles goed door elkaar.

5

Voeg eventueel nog wat verse tijm toe voor de garnering.

snelle

6

snelle


Remia basissaus wit - Albert Heijn
Blog remia basissaus wit - Lactosvrijeten
Champignonroomsaus - Lactosevrijeten

Ingredienten

 2 steeltjes lente-ui
 50 g champignons (vers of uit pot)
 scheutje plantaardige vloeibare boter of een klontje plantaardige margarine
 1 bakje Remia cuisine basissaus wit
 1 eetl Italiaanse kruiden
 snufje peper

Stappen

1

Doe een scheutje lactosevrije boter in de kookpan.

2

Snij de lente-ui fijn en fruit deze een paar minuten en voeg vervolgens de champignons in schijfjes toe.

3

Laat even pruttelen. Voeg vervolgens de basissaus toe en blijf goed roeren.

4

Zodra de saus warm geworden is voeg je een eetlepel Italiaanse kruiden en een snufje peper toe. Roer alles goed door elkaar.

5

Voeg eventueel nog wat verse tijm toe voor de garnering.

snelle

6

snelle

Snelle vegan champignonroomsaus lactosevrij