Stoofvlees van Hugo met Leffe bruin lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidIntermediate

Dit recept is voor 4 personen.

Bij mijn schoonouders hadden ze een paar weken geleden de hele keuken op zijn kop staan. Ze hebben een nieuwe keuken laten zetten, en wauw wat is die mooi geworden zeg. Eten koken deden ze in de schuur. En ik zei toen op Zondag, kom hier gezellig eten ik maak een pan met stoofvlees. Zo gezegd zo gedaan. Voor de eerste keer stoofvlees gemaakt in mijn leven. En dit ga ik zeker nog vaker doen, man wat een lekker recept is dit zeg. Het recept komt uit het Leffe kookboek, wat je destijds eens kreeg bij een grote fles Leffe blond. Ik had er nog nooit iets uit gemaakt, dus het werd het hoog tijd. Want er staan echt verrukkelijke recepten in die Fiona de Lange en Hugo Kennis samen hebben gemaakt. Hugo is verantwoordelijk voor de recepten en Fiona voor het matchen van de biertjes met het stoofvlees en andere recepten. Je kunt het nu ook nog kopen bij Bol.com, link vind je onderaan.

Ik heb het nu al 2 keer gemaakt, en heb ook het recept iets aan gepast. Natuurlijk heb ik hem aangepast zodat hij lactosevrij is. En ik heb geschrapte wortels gebruikt i.p.v. winterpeen, de uien heb ik vervangen door (het groen van de) lente-ui, de knoflook heb ik weggelaten en daarom heb ik een flinke snuf knoflookpoeder toegevoegd. Knoflook en uien reageert mijn buik niet lekker op daarom heb ik het aangepast. En voor de bouillon heb ik een half rundvlees bouillonblokje van Maggi gebruikt (kan sporen van melk bevatten) en 200ml gekookt water uit de waterkoker.

Ga jij na het lezen ook aan de slag? Of heb jij het ook al eerder eens gemaakt?

stoofvlees

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd3 urenTotale tijd3 uren 15 minuten

 1 kg runderlappen
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 3 eetlepels bloem
 30 g plantaardige boter wajang, plantenmargarine AH, Flora
 4 steeltjes lente-ui
 3 geschrapte wortels
 flinke snuf knoflookpoeder
 2 blaadjes laurier
 4 kruidnagels
 2 takjes tijm
 3 eetl appelstroop
 half rundvlees bouillonblokje Maggi
 200 ml gekookt water
 1 flesje Leffe Bruin

1

Snijd de runderlappen in blokjes en meng dit met zout, peper en de bloem.

2

Snij de lente-ui fijn en fruit deze in de lactosevrije boter in een pan met dikke bodem. Voeg runderlappen toe.

3

Snij de wortel in blokjes. Voeg de in blokjes wortel samen met de laurier, kruidnagel, knoflookpoeder en de tijm toe. Ik had de tijm eraf gehaald en het takje erbij gedaan. Maar je kunt het takje er ook zo inleggen want dat valt er vanzelf af.

4

Als het vlees dichtgeschroeid is, dan voeg je de appelstroop toe.

5

En giet dan de Leffe bruin langs de binnenkant van de pan bij het vlees. Laat het geheel langzaam sudderen op laag vuur.

6

Controleer of de stoof niet te droog is en voeg anders een scheutje bouillon toe. Ik had meer de helft gebruikt. Laat minimaal 2 uur (liefst langer) op een laag vuurtje stoven. Ik heb het ruim 3 uur laten pruttelen.

7

Serveer het stoofvlees met verse patat en mayonaise. En wat dacht je van een heerlijk bruin Leffe biertje???

stoofvlees

8

stoofvlees


Leffe kookboek - Bol.com
Leffe bruin - Leffe.com

Ingredienten

 1 kg runderlappen
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 3 eetlepels bloem
 30 g plantaardige boter wajang, plantenmargarine AH, Flora
 4 steeltjes lente-ui
 3 geschrapte wortels
 flinke snuf knoflookpoeder
 2 blaadjes laurier
 4 kruidnagels
 2 takjes tijm
 3 eetl appelstroop
 half rundvlees bouillonblokje Maggi
 200 ml gekookt water
 1 flesje Leffe Bruin

Stappen

1

Snijd de runderlappen in blokjes en meng dit met zout, peper en de bloem.

2

Snij de lente-ui fijn en fruit deze in de lactosevrije boter in een pan met dikke bodem. Voeg runderlappen toe.

3

Snij de wortel in blokjes. Voeg de in blokjes wortel samen met de laurier, kruidnagel, knoflookpoeder en de tijm toe. Ik had de tijm eraf gehaald en het takje erbij gedaan. Maar je kunt het takje er ook zo inleggen want dat valt er vanzelf af.

4

Als het vlees dichtgeschroeid is, dan voeg je de appelstroop toe.

5

En giet dan de Leffe bruin langs de binnenkant van de pan bij het vlees. Laat het geheel langzaam sudderen op laag vuur.

6

Controleer of de stoof niet te droog is en voeg anders een scheutje bouillon toe. Ik had meer de helft gebruikt. Laat minimaal 2 uur (liefst langer) op een laag vuurtje stoven. Ik heb het ruim 3 uur laten pruttelen.

7

Serveer het stoofvlees met verse patat en mayonaise. En wat dacht je van een heerlijk bruin Leffe biertje???

stoofvlees

8

stoofvlees

Stoofvlees van Hugo met Leffe bruin lactosevrij