Mini pizza bodem lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is ongeveer voor 25-30 mini pizzatjes. (Meestal tel ik ongeveer 5 pizzatjes per persoon.)
Heb jij ook al een pizzarette in huis? Wij hebben hem al een aantal jaar, en ik maak de pizzabodempjes vaak zelf met het recept voor pizzadeeg en druk er dan rondjes uit of ik maak ze met het pizzadeeg van Tante Fanny, Jumbomerk, Ahmerk, Aldi, Lidl. Alleen het probleem is dat ze erg blijven kleven (aan elkaar en aan de spatel). Maar nu heb je ook bij de Albert Heijn de steenoven mini pizza's (tijdelijk niet verkrijgbaar). En dat bracht mij op het idee om ze zelf eens te maken en voor te bakken zodat ze niet meer zo kleven. En je kunt ze ook heel gemakkelijk invriezen als je er over hebt. Met het kant en klare pizzadeeg kun je ze ook uitsteken en even voorbakken. Maar wij vinden ze lekkerder als we het pizzadeeg zelf maken. Tegenwoordig laat ik het pizzadeeg ook nog weleens kneden door mijn broodbakmachine, ideaal kneden en het rijzen wordt allemaal voor je gedaan.
*Fructosearm: Vervang de bloem voor speltbloem als je ook gevoelig bent voor tarwe. Laat de suiker weg of gebruik druivensuiker of glucosekorrels.

Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd1 uur 15 minutenTotale tijd1 uur 35 minuten

 500 g bloem
 1 theel zout
 1 zakje droge gist (7 gram)
 1 eetl suiker
 2 eetl olijfolie
 250 ml lauwwarm water

1

Doe de bloem, gedroogde gist, suiker en de flinke snuf zout in een kom. Let erop dat je het zout en de gist eerst niet met elkaar in contact laat komen, want dit gaat de werking van het gist tegen. Leg de ingrediënten dus goed uit elkaar in de kom.

2

Meng nu alles door met een houten lepel.

3

Maak een kuiltje in de bloem en doe hier de olijfolie en het water in. Roer nu alles weer met een houten lepel goed door elkaar.

4

Kneed nu alles met je handen tot een mooie deegbal en kneed nu nog ongeveer 10 minuten verder. Probeer nu niet te veel te knijpen in het deeg, maar vouw het deeg. Je maakt het plat met de deegroller en vouwt het dicht en maakt het weer plat. En ga zo door. Voeg extra water toe als het deeg nog te droog is en als het te nat is voeg je extra bloem toe.

5

Pak een kom, strooi er wat bloem in of vet in met een beetje olie. Doe hier het deeg in.

6

Laat het nu minimaal een uurtje rusten met een schone natte theedoek erop.

7

Verwarm de oven voor op 250 graden hete lucht (oventijd 5 minuten).

8

Strooi weer wat bloem op je werkvlak. En rol je deeg uit met je deegroller tot een grote lap pizzadeeg. Steek er met een ronde uitsteekvorm (bij ons zat deze bij de pizzarette) rondjes uit.

9

Maak vervolgens met je handen een klein omhoog staand randje.

10

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. En leg de mini pizza's hierop, en prik er gaatjes in met een vork. Bak ze in 5 minuten. Sommige stonden wat bol, duw ze dan een beetje aan als ze afgekoeld zijn. Ik heb ze in 3 etappes (9 stuks per keer) gebakken, en kreeg ongeveer 25 stuks.

11

We hebben ze niet allemaal op gegeten, die over gebleven zijn heb ik ingevroren.


Recept pizzadeeg lactosevrij

Ingredienten

 500 g bloem
 1 theel zout
 1 zakje droge gist (7 gram)
 1 eetl suiker
 2 eetl olijfolie
 250 ml lauwwarm water

Stappen

1

Doe de bloem, gedroogde gist, suiker en de flinke snuf zout in een kom. Let erop dat je het zout en de gist eerst niet met elkaar in contact laat komen, want dit gaat de werking van het gist tegen. Leg de ingrediënten dus goed uit elkaar in de kom.

2

Meng nu alles door met een houten lepel.

3

Maak een kuiltje in de bloem en doe hier de olijfolie en het water in. Roer nu alles weer met een houten lepel goed door elkaar.

4

Kneed nu alles met je handen tot een mooie deegbal en kneed nu nog ongeveer 10 minuten verder. Probeer nu niet te veel te knijpen in het deeg, maar vouw het deeg. Je maakt het plat met de deegroller en vouwt het dicht en maakt het weer plat. En ga zo door. Voeg extra water toe als het deeg nog te droog is en als het te nat is voeg je extra bloem toe.

5

Pak een kom, strooi er wat bloem in of vet in met een beetje olie. Doe hier het deeg in.

6

Laat het nu minimaal een uurtje rusten met een schone natte theedoek erop.

7

Verwarm de oven voor op 250 graden hete lucht (oventijd 5 minuten).

8

Strooi weer wat bloem op je werkvlak. En rol je deeg uit met je deegroller tot een grote lap pizzadeeg. Steek er met een ronde uitsteekvorm (bij ons zat deze bij de pizzarette) rondjes uit.

9

Maak vervolgens met je handen een klein omhoog staand randje.

10

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. En leg de mini pizza's hierop, en prik er gaatjes in met een vork. Bak ze in 5 minuten. Sommige stonden wat bol, duw ze dan een beetje aan als ze afgekoeld zijn. Ik heb ze in 3 etappes (9 stuks per keer) gebakken, en kreeg ongeveer 25 stuks.

11

We hebben ze niet allemaal op gegeten, die over gebleven zijn heb ik ingevroren.

Mini pizza bodem lactosevrij