Kipfilet met pesto in wraps lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Simpele wraps met kip en pesto. Wat een heerlijk maaltje is dit zeg. Je bakt de ingrediënten en schep ze in een wrap. Rol de wraps op en strooi er een beetje kaas overheen (die je hebben kan) en laat de oven de rest van het werk doen. Super fijn om van te voren klaar te maken. Laat de wraps afkoelen en zet in de koelkast. Zodra je wilt eten, zet je ze voor ongeveer 15-20 minuten in de oven. Bak er eventueel nog wat frietjes bij in de frietpan of in de oven en je hebt een heerlijk maaltje.
*Fructosearm: Gebruik het groen van de lente-ui, maak zelf de pesto (onderaan dit recept) en laat de knoflook weg. Als je ook geen tarwe verdragen kan maak de wraps dan zelf met speltbloem. Laat het teentje knoflook weg. Let op met de kruiden.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd35 minuten

 4 wraps
 400 g kipfilet
 1 eetl kipkruiden (of zout, peper, paprikapoeder)
 1/4 courgette
 1 ui of 2 steeltjes lente-ui
 1 teentje knoflook
 50 g spekblokjes
 handje pijnboompitten
 2 eetl zelfgemaakte groene pesto/Costa Li­gu­re Pes­to ge­n­o­ve­se bio/AHpesto groen bio Plus/Bio Xenos/Terrasana Jumbo
 100 g zelf geraspte Hollandse harde belegen tot oude kaas/ Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt
 handje verse of gedroogde bieslook
 olie/plantaardige boter wajang/ plantenmargarine AH/ vloeibare plantaardige boter

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

2

Snij de kipfilet in stukjes. Kruid de stukjes kip met kipkruiden of zout, peper en wat paprikapoeder.

3

Doe de olie/ plantaardige boter in de pan en laat warm worden. Voeg de kip toe en bak goudbruin.

4

Snij de courgette in blokjes, de ui (lente-ui) fijn en snij de knoflook fijn of pers deze uit. Voeg vervolgens de courgette, knoflook, spekjes en pijnboompitten toe en bak een paar minuutjes mee.

5

Voeg de pesto toe en roer alles goed door elkaar.

6

Verdeel het kip mengsel in 4 porties en leg op elke wrap een portie en vouw deze dicht.

7

Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg hier de wraps in. Strooi er nog wat kaas en bieslook overheen. En zet vervolgens voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.

8

Ideaal om van te voren te bereiden, laat de wraps afkoelen en zet in de koelkast. Zodra je wilt eten, zet je ze voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.

eetdagboek

Ingredienten

 4 wraps
 400 g kipfilet
 1 eetl kipkruiden (of zout, peper, paprikapoeder)
 1/4 courgette
 1 ui of 2 steeltjes lente-ui
 1 teentje knoflook
 50 g spekblokjes
 handje pijnboompitten
 2 eetl zelfgemaakte groene pesto/Costa Li­gu­re Pes­to ge­n­o­ve­se bio/AHpesto groen bio Plus/Bio Xenos/Terrasana Jumbo
 100 g zelf geraspte Hollandse harde belegen tot oude kaas/ Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt
 handje verse of gedroogde bieslook
 olie/plantaardige boter wajang/ plantenmargarine AH/ vloeibare plantaardige boter

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

2

Snij de kipfilet in stukjes. Kruid de stukjes kip met kipkruiden of zout, peper en wat paprikapoeder.

3

Doe de olie/ plantaardige boter in de pan en laat warm worden. Voeg de kip toe en bak goudbruin.

4

Snij de courgette in blokjes, de ui (lente-ui) fijn en snij de knoflook fijn of pers deze uit. Voeg vervolgens de courgette, knoflook, spekjes en pijnboompitten toe en bak een paar minuutjes mee.

5

Voeg de pesto toe en roer alles goed door elkaar.

6

Verdeel het kip mengsel in 4 porties en leg op elke wrap een portie en vouw deze dicht.

7

Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg hier de wraps in. Strooi er nog wat kaas en bieslook overheen. En zet vervolgens voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.

8

Ideaal om van te voren te bereiden, laat de wraps afkoelen en zet in de koelkast. Zodra je wilt eten, zet je ze voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.

eetdagboek

Kipfilet met pesto in wraps lactosevrij