Eetdagboek week 48 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week een heerlijk stukje rundvlees van moeders gebraden in plantaardige boter, erwtensoep, lasagne en wat dacht je van zelfgemaakte bitterballen? Ik volgde een online workshop en het was zo leuk en het eindresultaat was zo lekker!

Maandag 23-11-20:
Vanavond aten we weer eens de rauw gebakken aardappelblokjes gebakken in olijfolie. Ik heb ze deze keer gekruid met wat peper en zout. Daarbij had ik wat rucola gerserveerd. En mijn moeder braadde een heerlijk ouderwets stukje rundvlees. Een pannetje speciaal voor mij met plantaardige boter en iets minder kruiden. Zo lief en lekker. 


Dinsdag 24-11-20:
Een kennis van ons bracht weer heel veel bakjes erwtensoep mee voor mijn ouders voor in de vriezer. Ik heb er gelijk 1 laten ontdooien haha, ideaal. Want ik heb op Dinsdagmiddag altijd oppas voor onze kleine man en zo kunnen we om kwart over 5 gelijk aan schuiven. Want het warm maken is zo gepiept. Zelf maak ik dit recept altijd voor lactosevrije erwtensoep.


Woensdag 25-11-20:
Lasagne van Knorr wereldgerechten (kan melk bevatten). Daar heb je hem weer in mijn lactosevrije eetdagboek, wij hebben weer heerlijk gesmuld. Ik pas zelf het recept altijd iets aan en ik gebruik natuurlijk lactosearme melk en belegen Hollandse harde kaas. Ik hoop binnenkort het recept nog eens met jullie te delen. Ik was vanmiddag naar een vriendin geweest, haar dochtertje is binnenkort jarig en ze vroeg ons of we alvast een theetje kwamen doen. Natuurlijk, dan is het toch een klein beetje feest. Ik had de lasagne ’s middags al gemaakt zodat we hem ’s avonds alleen nog maar even op hoefde te warmen.
eetdagboek


Donderdag 26-11-20:
Vandaag hebben we een restjesdag ingelast. Mijn man heeft nog wat lasagne gegeten en ik nog een restje erwtensoep. Zo zonde om allemaal weg te gooien en het smaakte nog prima hoor.


Vrijdag 27-11-20:
Romige kippensoep!! Deze maak ik niet zo vaak maar wij vinden hem wel erg lekker, dus het werd weer hoog tijd om aan de slag te gaan. Heerlijk met verse bleekselderij en ik gebruik bloem om de soep te binden. En daarna hebben we nog een broodje kipschnitzel op. De krokante schnitzel komt van de Jumbo (kijk altijd goed op de verpakking) en de hamburgerbroodjes (kan melk bevatten) ook. Die zijn zo ontzettend lekker! Bij de Appie hebben ze ze ook! Wat truffelmayonaise van Remia en komkommer en cherrytomaatjes erbij en aanvallen maar!!!!
eetdagboek
eetdagboek


Zaterdag 28-11-20:
We kwamen op het idee om met z’n drietjes weer eens de pizzarette aan te gooien. De pizzarette kom je minstens 1 keer per 6 weken wel tegen in mijn eetdagboek haha. We hadden een pittige nacht achter de rug van 3 uurtjes slaap. Onze zoon heeft last van doorkomende kiezen. En om de avond toch even gezellig te maken besloten we lekker pizzatjes te bakken. Maar goed ook anders lagen we om 7u denk ik al te slapen op de bank hihi. Nu was het ietsjes later, uurtje of 9! Echt zonde van je Zaterdagavond he haha. Maar ach soms heb je dat, hopelijk dat de kiezen snel doorkomen bij onze zoon. Het is zo zielig. Ik had nog Carpaccio gehaald bij de Coop, daar kom ik zelden. Maar het zag er nu niet heel druk uit dus ben ik daar even snel naar binnen gewipt. Ik kom eigenlijk nooit op Zaterdag in de supermarkt maar ik had eiwit nodig voor de bitterballenworkshop die ik morgen heb. Dus toen heb ik gelijk maar wat ingredi├źnten voor ’s avonds gehaald. En daarna zijn we even door gereden naar mijn schoonouders. Toen we thuis kwamen zijn we gelijk aan tafel gegaan. De bodempjes had ik nog in de vriezer zitten, dat scheelde weer.
eetdagboek
eetdagboek


Zondag 29-11-20:
Gister heb ik wat ondergronden gemaakt voor de food foto’s. Dat wilde ik al heel lang doen, en ik heb via Marktplaats een studiolamp voor een leuk prijsje op de kop kunnen tikken. En natuurlijk moest deze gelijk getest worden. Nadat ik een rondje was wezen skeeleren ben ik gelijk aan de slag gegaan. Hier zie je het resultaat. Ik ben er echt super blij mee, hopelijk krijg ik nu 1 geheel met mijn foto’s. Ik ben altijd aan het tobben met het licht. Over de oranjekoek van de Jumbo en de lactasepilletjes volgt nog een blogje deze week.Ik had vanmiddag een bitterballenworkshop van de bitterballenkoningin. Ik kreeg van veel volgers de vraag of ik het recept wilde delen, hier is het recept van de bitterballen met truffel en paddenstoelen. Vervang de boter door wajang, plantenmargarine AH of door Flora. Dat laatste deed ik. En ik heb een rundvleesbouillonblokje van Maggi (kan sporen van melk bevatten) en deze truffeltapenade gebruikt.

Wauw ik ben me een partijtje trots jongens, het is eindelijk gelukt. En ik heb nu eindelijk het lef weer om zelf aan de slag te gaan. Een jaar of 2 geleden maakte ik eens kroketten, een heel werk aan gehad en uiteindelijk waren ze mislukt zo jammer. Wil jij ook een workshop online volgen? Schrijf je dan hier in! Het is echt een aanrader, Ilona legt het heel duidelijk uit. Dus 3 keer raden wat wij aten? Frietjes met sla en bitterballen!!! Ik vond ze echt verrrrrrukkkelijk! Je moet wel echt van truffel houden, maar daar hou ik van vandaar dat ik ook met deze workshop mee deed. Morgen gaan we weer voor gezond. Dat kun je weer lezen in mijn volgende lactosevrije eetdagboek!