Gepofte tomaatjes met truffelolie lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.

Deze heerlijke gepofte tomaatjes zijn super makkelijk om te maken. Iedereen kan dit. En dit is zo ontzettend lekker. We aten een tijdje geleden bij mijn schoonouders en toen zei ik wat heb jij nou weer voor lekkers? Mijn schoonmoeder had het recept van haar schoonzus. Ze worden zo lekker zacht en sappig uit de oven. Ik heb dit recept nu al een aantal keer gemaakt. Je kunt het natuurlijk ook heel makkelijk verdubbelen. Maar dit is genoeg voor 2 personen.

Dit is een super lekker en snel bijgerecht. Serveer de gepofte tomaatjes bijvoorbeeld eens bij de gourmet met de Feestdagen. Maar bij aardappels, risotto of pasta smaken ze ook heerlijk. Even de oven in en wachten maar totdat je kan aanvallen!

Heb jij deze olie of deze kruiden niet in huis? Of hou je daar helemaal niet van en heb je liever wat anders? Dan kun je het heel makkelijk vervangen. Ik heb de truffelolie van de Xenos gebruikt maar je kunt ook een andere soort olie gebruiken of gebruik normale olijfolie. Of meng de olijfolie eens met balsamico azijn, snufje zout en peper. En de kruiden van Green Gypsy passen hier ook perfect bij maar je kunt ook gewoon zelf kruiden toevoegen die jij zelf lekker vind. Je ziet het al je kunt er eindeloos mee variƫren.

gepofte

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd25 minuten

 200 g kleine cherrytomaatjes aan een trosje
 1 flinke eetl truffelolie
 halve theelepel skinny dipping Green Gypsy spices
 1 kleine theel tijm (gedroogd)

1

Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht (oventijd 20 minuten).

2

Doe de tomaatjes in de ovenschaal.

3

Meng de truffelolie met de kruiden.

4

Verdeel nu over de tomaatjes. En zorg dat alle tomaten onder de olie zitten. Strooi er de tijm overheen.

5

En pof ze in ongeveer 20 minuten gaar.

6

En dit bijgerecht is klaar om geserveerd te worden.

gepofte

7

gepofte


Truffelolie- Xenos
Skinny dipping kruiden - Green Gypsy spices

Ingredienten

 200 g kleine cherrytomaatjes aan een trosje
 1 flinke eetl truffelolie
 halve theelepel skinny dipping Green Gypsy spices
 1 kleine theel tijm (gedroogd)

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht (oventijd 20 minuten).

2

Doe de tomaatjes in de ovenschaal.

3

Meng de truffelolie met de kruiden.

4

Verdeel nu over de tomaatjes. En zorg dat alle tomaten onder de olie zitten. Strooi er de tijm overheen.

5

En pof ze in ongeveer 20 minuten gaar.

6

En dit bijgerecht is klaar om geserveerd te worden.

gepofte

7

gepofte

Gepofte tomaatjes met truffelolie lactosevrij