Chinese tomatensoep lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 6 personen.

Ken jij de Chinese tomatensoep van de Chinees? Nou deze lijkt er echt ontzettend veel op. Het is echt een heerlijke zoete tomatensoep met mihoen en kipfilet. Ik weet nu al dat we deze Chinese tomatensoep vaker gaan eten. Ik maak meestal op Vrijdag een grote pan soep zodat we er het weekend lekker van kunnen eten. Ideaal ook voor de lunch. Of serveer er een heerlijk afbak broodje bij en aanvallen maar.

Ik zou niet weten of de tomatensoep bij de Chinees lactose bevat, dat zou je echt zelf na moeten vragen. Ik heb hem ook echt al lang niet meer gegeten, eerst bestelde we deze nog weleens als extraatje erbij maar we gaan tegenwoordig niet vaak meer chinees halen. En ik weet dat de verpakking van Honig sowieso lactose bevat. Dus deze moet je dus niet kopen.

Wie weet serveer jij deze soep wel met de Kerstdagen. En dan nog een tip van Flip. Als je er dan ook nog eens deze lekkere hartige bladerdeegkoekjes bij maakt en in de soep legt. Dan is dit een super origineel voorgerecht. Een soepje doet het namelijk altijd goed. Recept hiervan vind je onderaan.

chinese

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 1000 g gezeefde tomaten (2 pakken a 500gram)
 1 liter water
 2 blokjes kippenbouillon Jumbo, Maggi( kan sporen van melk bevatten)
 1 eetl olie
 2 steeltjes lente-ui + extra voor garnering
 2 cm gember
 2 eetl bloem
 1 kipfilet
 3 eetl suiker
 5 eetl ketjap manis
 2 eetl appelazijn (of gewone natuurazijn)
 halve theel sambal oelek
 1 theel sereh
 handje mihoen

1

Doe de olie in de kookpan. En fruit de lente-ui.

2

Rasp de gember met een rasp en bak even mee.

3

Voeg de bloem toe. En roer even goed door elkaar.

4

Voeg de gezeefde tomaten toe.

5

Voeg het water scheutje voor scheutje toe en blijf goed roeren. Voeg de bouillonblokjes toe. En breng de soep aan de kook.

6

Voeg de suiker, zoete ketjap, appelazijn (of natuurazijn), sambal, sereh kruiden toe. En roer goed door. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Laat de soep 15 minuten koken. Voeg de laatste 3 minuten de mihoen toe.

7

Snij ondertussen de kipfilet door de helft en kook deze in een steelpan in ongeveer 10-15 minuten totdat hij gaar is.

8

Trek de kipfilet uit elkaar met 2 vorken. Zet even apart.

9

En als laatste voeg je de kipfilet toe.

chinese

10

Snij eventueel nog wat lente-ui in ringen en voeg toe als garnering.

chinese

11

12


Hartige bladerdeegkoekjes lactosevrij - Lactosevrijeten

Ingredienten

 1000 g gezeefde tomaten (2 pakken a 500gram)
 1 liter water
 2 blokjes kippenbouillon Jumbo, Maggi( kan sporen van melk bevatten)
 1 eetl olie
 2 steeltjes lente-ui + extra voor garnering
 2 cm gember
 2 eetl bloem
 1 kipfilet
 3 eetl suiker
 5 eetl ketjap manis
 2 eetl appelazijn (of gewone natuurazijn)
 halve theel sambal oelek
 1 theel sereh
 handje mihoen

Stappen

1

Doe de olie in de kookpan. En fruit de lente-ui.

2

Rasp de gember met een rasp en bak even mee.

3

Voeg de bloem toe. En roer even goed door elkaar.

4

Voeg de gezeefde tomaten toe.

5

Voeg het water scheutje voor scheutje toe en blijf goed roeren. Voeg de bouillonblokjes toe. En breng de soep aan de kook.

6

Voeg de suiker, zoete ketjap, appelazijn (of natuurazijn), sambal, sereh kruiden toe. En roer goed door. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Laat de soep 15 minuten koken. Voeg de laatste 3 minuten de mihoen toe.

7

Snij ondertussen de kipfilet door de helft en kook deze in een steelpan in ongeveer 10-15 minuten totdat hij gaar is.

8

Trek de kipfilet uit elkaar met 2 vorken. Zet even apart.

9

En als laatste voeg je de kipfilet toe.

chinese

10

Snij eventueel nog wat lente-ui in ringen en voeg toe als garnering.

chinese

11

12

Chinese tomatensoep lactosevrij